تخفیفات ناب پامیشه به داغی تابستون تا 50% تخفیف

مشاهده

تندخوانی چیست و چگونه آن را یاد بگیریم؟

تندخوانی چیست و چگونه آن را یاد بگیریم؟ در پامیشا

تندخوانی چیست و چگونه آن را یاد بگیریم؟

بسیاری از مواقع شکایت می‌کنیم. برای اینکه مطالب مختلف از جمله روزنامه و کتاب‌های مورد علاقه‌مان زمان کمتری در اختیار داریم. یا آنقدر کند می‌خوانیم. که بعد از مدت کوتاهی خسته می‌شویم. در حالیکه پیشرفت زیادی در مطالعه نداشته‌ایم. همانطور که می‌دانید برتری دنیای امروز ما، دستیابی به بیشترین حجم اطلاعات در کمترین زمان ممکن است. «خواندن» یکی از راه‌های کسب اطلاعات است. که نوعی مهارت است. که با تکنیک و تمرین درست، قابل بهبود و سرعت‌بخشی است. و افراد به جایی می‌رسند. که در کنار تندخوانی، مطالب را فراموش نمی‌کنند. بنابراین می‌توانیم بیشترین مطالب را در کمترین زمان ممکن بخوانیم .که در مقاله تندخوانی چیست و چگونه آن را یاد بگیریم؟ توضیح داده شده است. اگر و فقط اگر به روش‌ها و تکنینک‌های درست مهارت تندخوانی آشنا باشیم.

تندخوانی به معنای افزایش سرعت سلول‌های مغز در مشاهده و پردازش اطلاعات است. برای افزایش سرعت مطالعه نیاز داریم تا حس بینایی و عضو بینایی یعنی چشم‌ها سریع‌تر عمل کنند واز همه مهم‌تر سلول‌های مغزی ما با سرعت بالاتری به پردازش اطلاعات بپردازند.

افزایش سرعت مطالعه یک مهارت است که باید آموخته شود و نیاز به تمرینات مخصوص دارد. برای آموزش آن باید در کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی معتبر شرکت کرد.

تندخوانی چیست و چگونه آن را یاد بگیریم؟ در پامیشا
هرم مطالعه

تند‌خوانی چیست؟

مهارتی است. که با چشم‌ها، گوش‌ها، دهان و مغز ما مرتبط است. «ریچارد نوردکوئیست Richard Nordquist» تندخوانی را سرعتی می‌داند. که فرد، متن نوشتاری (چاپی یا الکترونیکی) را در واحد زمانی خاص می‌خواند. همچنین سرعت خواندن، به تخمین «استنلی دی فرانک Stanley D. Frank » در سال 1990، برای اکثریت افراد، به طور متوسط بین 200 تا 250 کلمه در دقیقه است.

«ابی مارکس بیل Abby Marks Beale» متخصص تندخوانی نقل کرده است. که نویسنده کتاب «چطور طی 10 روز، سریعتر بخوانیم؟» در سال 2001 است. می‌توانیم تندخوانی را مجموعه‌ای از استراتژی‌‌های فعال، ذهنی و آگاهانه تعریف کنیم. که به فرد اجازه می‌دهند. در شرایط خاص سرعت مطالعه‌ خود را بالا برده یا پایین می آورد. این مهارت، به ما کمک می‌کند تا علاوه بر استفاده کارآمدتر و بهینه‌تر از چشم‌ها، گوش‌ها، دهان و مغزمان، سرعت مطالعه خود را به طرز چشمگیری افزایش دهیم و حتی تا دو الی سه برابر سرعت فعلی برسانیم در حالیکه درک مطلب خود را نیز بالاتر برده‌ایم.

سنجش سرعت مطالعه

حال که با مفهوم تندخوانی آشنا شدید، شاید برایتان جای سؤال باشد که سرعت مطالعه شما چه قدر است؟ به راحتی می‌توان سرعت مطالعه را اندازه گرفت و میزان آن را با  آمار‌های جهانی مقایسه کرد.

برای اندازه‌گیری سرعت مطالعه باید شروع به مطالعه یک مطلبی که قبلاً آن را نخوانده‌اید بکنید و با سرعت عادی به شکلی که متوجه عمق مطلب شوید چند پاراگرف را مطالعه کنید.

همزمان زمان سنج خود را روشن کنید و زمان مطالعه خود را اندازه بگیرید. سپس تعداد کلماتی که مطالعه کرده‌اید را مشخص کنید و بر واحد زمان خود به ثانیه تقسیم کنید و سپس عدد حاصل را در 60 ضرب کنید. عددی که به دست آمده است. سرعت مطالعه شما است. تعداد کلماتی است. که در واحد زمان می‌توانید مطالعه کنید. البته مطالعه‌ای که همراه با درک و یادگیری مطالب باشد.

واحد تندخوانی با wpm نشان داده می‌شود. و معمولاً افراد کندخوان در 60 ثانیه بین 100 الی 150 کلمه در دقیقه مطالعه می‌کنند. افرادی که سرعت مطالعه به نسبت خوبی دارند می‌توانند تا 400 کلمه در دقیقه نیز به مطالعه بپردازند و افراد تندخوان  معمولاً بالای  800  کلمه در دقیقه مطالعه می‌کنند و  یادگیری این افراد بیش  از 80 %  می باشد.

تندخوانی چیست و چگونه آن را یاد بگیریم؟ در پامیشا

چگونه سریعتر بخوانیم؟

همانطور که گفتیم تندخوانی یا سریع‌خوانی مهارتی است که روش‌ها و فنون خاص خود را دارد. تندخوانی منحصر به سن خاصی نیست، بلکه هر فردی در هر سنی می‌تواند با تمرین و تکرار تکنینک‌های این مهارت، سریعتر بخواند. در ادامه با برخی از فنون تندخوانی آشنا می‌شوید که به کمک آن‌ها می‌توانید به این مهارت ارزشمند دست یابید:

1-تکان‌دادن لب‌ها و درون‌خوانی را متوقف کنید

دقت کرده باشید. همه ما به طور ناخودآگاه در زمان خواندن ، دهان خود را تکان می‌دهیم. هم چنین متوجه می شوید. صدای خواندن درونی خود را می‌شنویم. این موارد اگرچه باعث می‌شوند. که محتوا را بهتر به یاد بیاوریم. در اینصورت سرعت ما را بسیار زیاد کم می‌دهند. شما می‌توانید برای رفع این دو مانع تند‌خوانی، آدامس بجوید یا انگشت خود را روی لب‌هایتان بگذارید.

2- کلماتی را که قبلا خوانده‌اید، بپوشانید

در زمان خواندن، چشم‌های ما مدام در حرکت است. در بیشتر مواقع به کلماتی که قبلا خوانده‌ایم. بر می‌گردند. که همین امر خواندن ما را کندتر می‌کند. برای ترک این عادت و تمرین چشم‌ها، بهتر است. بلافاصله بعد از اینکه کلمات را خواندید. با کارتی یا کاغذی آن‌ها را بپوشانید. به این وسیله از پرش چشم‌هایتان به کلمات قبلی جلوگیری می شود.

3- حرکت چشم‌هایتان را هدفمند کنید

مغز ما به طور متداول بر اساس اینکه کلمات بعدی چقدر فاصله دارند یا چقدر آشنا به نظر می‌رسند، تصمیم می‌گیرد چشم‌هایمان را به سوی آن‌ها حرکت دهد، بنابراین می‌توانیم چشم‌هایمان را تمرین دهیم تا به جای رفتار عادی خود، در شناسایی کلمات، به مکانی در صفحه بروند که مد نظر ماست. برای این کار از روش های درس تندخوانی به نحو زیر استفاده کنید:

  • یک تکه کاغذ یا نشانگر کتاب را روی یک خط از متن قرار دهید.
  • یک علامت ضربدر (X) بر روی اولین کلمه آن خط، روی نشانگر بنویسید.
  • در همان خط بر اساس متن و هدفتان، برای درک بهتر مطلب هر سه کلمه، برای متون آسان علامت بزنید. از هر 5 کلمه نشانه گذاری شود. برای اینکه نکات اصلی متن سرعتر گرفته شوند. هر هفت کلمه را بر روی نشانگر ضربدر بزنید.
  • می‌توانید تا انتهای خط در فضاهای موردنظرتان، ضربدر زدن‌ها را ادامه دهید.
  • به محض اینکه نشانگر یا تکه کاغذ را به پایین منتقل کردید، سریع بخوانید، سعی کنید فقط چشمانتان را درست زیر هر ضربدر متمرکز کنید.

4- سریعتر ورق بزنید

بطور متوسط 4 ثانیه طول می‌کشد تا از صفحه‌ای به صفحه دیگر برویم یا به عبارتی، کتاب را ورق بزنیم و ادامه مطلب را بخوانیم. همین زمان به ظاهر کم، می‌تواند. اینکار تندخوانی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. البته یک روش مهم به سرعت بخشیدن به ورق‌زدن کتاب وجود دارد. به اصطلاح «شکستن پشت کتاب» گفته می‌شود. بدین صورت که با نگه‌داشتن کتاب با هر دو دست، آن را به زور و به طور مکرر خم کنید. تا جلد‌های آن‌ در پشت یکدیگر قرار گیرند.

این کار را هر 10 الی 15 دقیقه انجام دهید. تا صفحات کتاب تشکیل یک سطح مسطح بدهند. البته این کار برای کتاب‌های کاغذی متعلق به خودتان پیشنهاد می‌شود. در صورتی که از هارد کپی و کتاب‌خوان‌های دیجیتالی استفاده می‌کنید. نیازی به این کار نیست. چون خودشان سطح مسطحی دارند. که سرعت شما را افزایش می‌دهد.

5- از تکنیک اسکیم (Skimming) و اسکن (Scanning) مطالب استفاده کنید

روش اسکیم ، شامل خواندن سریعتر از معمول مطالب است. به منظور دریافت نکات مهم و دید کلی نسبت به آن‌ها است. به عبارتی دیگر، شما مفهومی کلی را از آنچه می‌خواهید بخوانید. در ابتدا دریافت می‌کنید. سپس به خواندن دقیق مطلب با جزئیات می‌پردازید. این کار باعث می‌شود که به دلیل آشنا شدن با محتوای متن، سریعتر آن را بخوانید.

اسکن‌ کردن مطالب، درست نقطه مقابل اسکیم‌کردن آن‌هاست. وقتی سر خط اخبار را می‌خوانید، دارید مطلب را اسکیم می‌کنید اما زمانی که در متن اخبار به دنبال جزئیات مدنظرتان هستید، از روش اسکن‌کردن استفاده کرده‌اید.

این دو روش در کنار هم به سریعتر خواندن مطالب کمک می‌کنند. بنابراین، شما می‌توانید. ابتدا چطور خط اول و آخر هر پاراگراف را بخوانید. یا چند خط از هر پاراگراف خوانده شود. را تمرین کنید. دور کلمات کلیدی ، شماره‌ها، تاریخ‌ها، اسامی مهم و بررسی نمودار‌ها و شکل‌ها خط بکشید. این دو روش را تمرین کنید.

همچنین در ادامه ، ابزارهای مناسب برای تمرین این روش‌ها، آورده شده است.

6- زمان بندی کردن تندخوانی

لازم است. برای هر بار تندخوانی مطالب، برای خودتان زمان در نظر بگیرید. تا بتوانید. با بررسی زمانبندی‌ها، پیشرفت خود را بررسی کنید. این کار به شما انگیزه می‌دهد. تا سریعتر بخوانید. برای بررسی سرعت مطالعه خود، کار‌های زیر را انجام دهید:

ابتدا، کلمات موجود در هر خط یا متن یا صفحه را بشمارید.
سپس تایمر یا زمان مطالعه را برای 10 دقیقه تنظیم کنید و ببینید چقدر از متن را می‌توانید در این زمان بخوانید.
تعداد صفحاتی را که خوانده‌اید در تعداد کلمات هر صفحه ضرب و بر عدد 10 تقسیم کنید تا تعداد کلماتی را که در هر دقیقه می‌خوانید، به دست آورید.
در انتها، یادتان باشد. برای بهتر‌ کردن سرعت تندخوانی لازم است. که این روش‌ها و فنون را مدام تکرار و تمرین کنید. تنها در این صورت است. که می‌توانید یک تندخوان حرفه‌ای شوید.

تندخوانی چیست و چگونه آن را یاد بگیریم؟ در پامیشا
راه های شگغت انگیز تندخوانی


معرفی بهترین کتاب‌های آموزش تندخوانی در ایران و جهان

مطالعه بهترین کتاب های آموزش تندخوانی می تواند یکی از راه های یادگیری مهارت تندخوانی باشد. احتمالاً همانطور که در جریان هستید. تندخوانی یک مهارت است. و بعد از یادگیری تکنیک‌های آن مهارت باید از عزم را جذم کنید. و شروع  به انجام دادن آن تکنیک‌ها و تمرین‌ها کنید. تا این مهارت در شما نهادینه شود.

آموزش تندخوانی مجموعه از تکنیک‌هایی است. که که باعث افزایش سرعت مطالعه می شود. بدون اینکه منجر به از دست دادن و یا افت درک شود. حتی تندخوانی باعث افزایش درک مطلب و تمرکز شما حین مطالعه می‌شود. تکنیک‌های تندخوانی شامل آنها هستند.

  • عبارت خوانی
  • حداقل رساندن آوای درونی
  • بهبود حافظه و افزایش دامنه دید

در زمینه آموزش مهارت هی تندخوانی کتاب های زیادی نگارش شده است. بسیاری از آنها به زبان فارسی ترجمه هستند. و در دسترس فارسی زبانان قرار دارد. در ادامه به معرفی بهترین کتاب های آموزش تندخوانی در جهان و ایران می پردازیم. این کتاب‌ها به شما کمک می‌کنند که سریعتر و با درک بیشتر مطالعه کنید.

تندخوانی چیست و چگونه آن را یاد بگیریم؟ در پامیشا

1. کتاب قدرت تندخوانی نوشته تونی بوزان

وقتی صحبت از تندخوانی می شود اسم تونی بوزان هم به گوش می خورد. تونی بوزان یک مدرس مطرح در زمینه تندخوانی و تقویت حافظه می باشد که سالیان سال مشغول به آموزش تندخوانی در سرتاسر دنیا بود. تونی بوزان همچنین مبدع تکنیک نقشه کشی ذهنی (mind map) است. به عنوان یک ابزار خلاصه برداری و یادداشت برداری شناخته می شود.

تونی بوزان در این کتاب صرفاً بر روی افزایش سرعت مطالعه کار نکرده است در این کتاب شما تکنیک های زیادی را می‌بینید که بر تمرکز، قدرت خلاقیت و قدرت یادداشت برداری تاثیر دارد.

همچنین تونی بوزان در این کتاب تاریخچه تندخوانی را بیان کرده است. تونی بوزان مرجع پیشرو در تکنیک های مغز و یادگیری در جهان است.

تکنیک یادداشت برداری که به نام نقشه کشی ذهنی یا مایندمپ در جهان معروف است مسیری را برای مطالعه بهتر و درک بهتر ارائه می دهد. ابهای او با فروش چند میلیون نسخه‌ای در این زمینه به موفقیت چشمگیری دست یافت. چون کتاب های او در بیش از ۱۰۰ کشور دنیا منتشر شده است. که به ۳۰ زبان ترجمه هستند.

او در سراسر جهان سخنرانی کرده است و به عنوان مشاور بسیاری از شرکت های چند ملیتی، دولتها، مشاغل پیشرو و ورزشکاران بین المللی المپیک عمل می‌کند.

تندخوانی چیست و چگونه آن را یاد بگیریم؟ در پامیشا

کتاب دوم: چگونه یک کتاب را در یک روز بخوانیم اثر رایان جیمز ترجمه آرزو همایی فصیح

در این کتاب تکنیک های ساده و جذابی را می بینید که به افزایش سرعت مطالعه شما و درک مطلب به شما کمک می کند و باعث میشود که بتوانید از زمان مطالعاتی خودتان بیشترین بهره را ببرید.

رایان جیمز نویسنده مطرح در زمینه روانشناسی رشد و روانشناسی اجتماعی است. کتاب هایش گام های عملی برای بهبود همه جانبه زندگی از جمله بهره‌وری، سلامتی، اعتمادبه‌نفس، روابط، تناسب اندام و موارد دیگر می‌پردازد.

یکی از کتاب های پرفروش او کتابی در زمینه تندخوانی با نام چگونه یک کتاب را در یک روز بخوانیم می باشد او در کتابش به بیان باورهای نادرست در مورد تندخوانی می پردازد و در ادامه به بیان فواید تندخوانی و بیان کردن روش‌هایی برای تغییر عادت های نادرست مطالعه می پردازد. این کتاب او تکنیک های عملی تندخوانی را توضیح داده است. که باعث می شود سرعت و درک مطلب به شما در هنگام مطالعه افزایش یابد.

مطالعه بیشتر و خرید این کتاب کلیک نمایید.

تندخوانی چیست و چگونه آن را یاد بگیریم؟ در پامیشا

کتاب سوم: برنامه تندخوانی و فراگیری در هفت روز به روش اولین وود نویسنده استاتلی فرانک

بسیاری از افراد معتقدند که اولین وود اولین مدرس تند خوانی در دنیا است. اولیین وود معلمی بود که سالهای زیادی از عمرش را صرف تحقیقات در زمینه مهارت های مطالعه و قدرت حافظه و تمرکز کرد و بعد از اون به روشی دست یافت که امروزه به نام تندخوانی آن را می شناسیم. سپس کلاس های او در سرتاسر آمریکا برگزار شد و تند خوانی را به افراد زیادی آموزش داد.

نظرات خوانندگان این کتاب در وبسایت آمازون:

  • نظر نفر اول : این کتاب را هر بار که از آن استفاده می کند. سرعت تندخوانی من را دو برابر کرده است. که نسخه ی خوبی از کتابهایی در زمینه آموزش تندخوانی پیدا کردم. چهارمین مطالعه من از این کتاب است. برای دانش آموزان یا هر چیزی که نیاز به مطالعه سریع تر دارد. عالی است. تند خوانی یکی از مفیدترین و بهترین مهارتهای من است.
  • نظر نفر دوم : من از این کتاب لذت بردم و اطلاعات آن را بسیار مفید یافتم این کتاب به من کمک کرد که سرعت مطالعه خود را از ۳۵۰ کلمه در دقیقه به ۷۸۰ کلمه در دقیقه برسانم و هنوز هم معتقدم که می توانم سرعت خودم را بیشتر افزایش دادم.

همچنین اولیین وود مهارت تندخوانی را به جان اف کندی رئیس جمهور وقت آمریکا آموزش داد. جان اف کندی با آموزش های او توانست به یک مطالعه کننده حرفه ای تبدیل شود. همچنین یکی از شاگردان او جیمی کارتر بود و طبق برخی از گزارش ها به سرعت مطالعه ۱۲۰۰ کلمه در دقیقه با درک بالا دست یافت.

مطالعه بیشتر و خرید این کتاب کلیک نمایید.

4. کتاب راهنمای کامل برای احمق هایی که میخواهند تندخوانی یاد بگیرند.

عنوان این کتاب کمی طنز به نظر می‌رسد اما خوب است بدانید نویسنده این کتاب آقای مارکس بیل به دلیل کتاب های بی نظیرش در زمینه قدرت یادگیری سریع معروفی است. به سادگی و به خوبی اصلی ترین تمرینات را در مورد دانش تندخوانی برای شما در این کتاب آموزش داده است است.

این کتاب شامل تمریناتی است که مرحله به مرحله شما را با مهارت تندخوانی آشنا می کند و در طول مطالعه این کتاب در چند مرحله شما سرعت مطالعه خود را اندازه گیری می کنید و میزان پیشرفت خود را در طول مطالعه این کتاب را اندازه می‌گیرید بزرگترین فایده و مزیت این کتاب بیان مطالب به زبان کاربردی و ساده است.

متاسفانه تا لحظه نگارش این محتوا این کتاب آموزش تندخوانی به زبان فارسی ترجمه و چاپ نشده است اما نسخه انگلیسی آن در وب سایت آمازون در دسترس می باشد.

تا به اینجا چهار مورد از بهترین کتاب های در زمینه آموزش تندخوانی به شما عزیزان معرفی شد. اما اگر شما هم به یادگیری مهارت تندخوانی علاقه مند هستید اما وقت کافی برای مطالعه این کتاب ها ندارید. ما به شما دوره تندخوانی ساناموز را پیشنهاد می‌کنیم. شما در این دوره  فقط در ۴۲ روز مهارت تند خوانی را به بهترین شکل ممکن یاد می‌گیرید برای اطلاعات بیشتر روی عکس زیر کلیک کنید.

استایل الگانت چیست؟

استایل رترو چیست؟

استایل گنگ چیست؟

استایل تینیجری چیست؟

روانشناسی لباس کودک

پوکی استخوان؛ علائم ، عوارض و درمان