روان کاوی چیست و چگونه به ما کمک میکند؟
روان کاوی نوعی گفتار درمانی دقیق است که تلاش دارد افکار و عواطف ضمیر ناخودآگاه یا عمیق ذهن شخص را به ضمیر خودآگاه انتقال دهد. و تجارب و عواطفی که سرکوب شده است. که اغلب ریشه در کودکی دارد. را شناسایی کرده و مورد بررسی قرار بگیرند.پامیشا در مقاله روان کاوی چیست و چگونه به ما کمک میکند؟ شما را با موضوعات مرتبط با آن آشنا میکند.
درمان جو و تراپیست با یکدیگر همکاری می کنند. و تاثیر خاطرات سرکوب شده را روی تفکر، رفتار و روابط بزرگسالی فرد بررسی میکنند.
درباره روان کاوی :
بسیاری از افراد از انگیزه های خود که رفتار آنها را تحت تاثیر قرار میدهد،اطلاعی ندارند.و برای کاهش احساس گناه و اضطراب خود به شیوه های مختلفی عمل می کنند. و در نهایت هم نتیجه بخش نمی شود. درصورتیکه روان کاو با بررسی تمام تجربه های دوران کودکی که تاثیر عمیقی در الگوهای رفتاری یک فرد بزرگسال دارد. موضوع را کاملا تجزیه و تحلیل می دکند و رفتارهای بزرگسال را با توجه به آسیب های دوران کودکی متناسب ، متناظر و تعبیر می نماید.
و الگوهای تکرار شونده در تمام روابط او را با همراهی و همیاری درمانجو مشخص کرده و سعی می کند این الگوهای تکرار شونده در تمام روابط فرد را تغییر دهد.
روانکاوی چیست؟
علمی است که به درمانجو کمک می کند. الگوهای که از کودکی در وجودش شکل گرفته است. و نهادینه شده را بشناسد. و درواقع تمامی توجیح هایی که برای رفتارهای خودش دارد. را بازگو نماید و آنها را بپذیرد. در اینصورت به بینش عمیقی دست پیدا میکند. و اینگونه تفسیرهای روانکاو را بپذیرد.
این حالت از بینش اغلب نه فقط به صورت یک احساس عقلانی، بلکه به صورت یک احساس هیجانی مطرح می شود. زمانی چنین اتفاقی می افتد که درمانجو در مسیر بهبودی قرار میگیرد. یعنی وقتی بینش پیدا می کند هیجانات منفی او که باعث عکس العمل های منفی او می شود تغییر می کند.
در روانکاوی ، فرد با آگاهی به سمت درمان پیش می رود. و مراحل درمان را عمیقا درک می کند. چون به وجود مسائل و مشکلات ریشه ایدر شخصیت و رفتار خود پی برده است. و همین باعث می شود نهایتا فرد رشد کرده و قادر شود. و آنها را مغلوب کند. بنابراین کار اصلی یک روان کاو افزایش بینش به مراجعین خود است. که اثرات بسیار سودمندی در روند درمان آنها ایجاد کرده و باعث بهبودی فرد شود.
انتظار ما از جلسات روان کاوی چیست؟
روان کاوی از روش های مخصوصی بهره می گیرد. طی جلسات روان کاوی از ارتباط آزاد و تداعی غیر ارادی واژگان استفاده می شود. به این ترتیب که روان شناس یک کلمه می گوید و فرد اولین کلمهای را که به ذهنش می رسد به زبان میآورد. سپس روانشناس بین واژگان بیمار دنبال یک الگو می گردد تا به کمک ذرمانجو معنای این الگو را کشف کند.
روان کاو در بررسی خاطرت درمانجو ، عواطف سرکوب شده او را شناسایی می کند. و از نمادهایی تصورات پنهان شده ایشان پرده برمی دارد. روان کاو در مرحله به مرحله کشف معنا و اهمیت این نمادها به فرد کمک میکند. در فرآیند انتقال نیز منتقل شدن عواطف وی از فردی به فرد دیگر بررسی میشود.
چه زمانی باید از روان کاوی استفاده کنیم؟
خدمات روان کاوی برای افراد مبتلا به افسردگی، مشکلات عاطفی، ترومای عاطفی، الگوی رفتار عصبی، رفتار خودمخرب، اختلال شخصیت و دارای مشکلات در رابطه ارایه میشود. اکثر افراد بعد از اینکه تحت درمان روان کاوی قرار می گیرند. کیفیت زندگی و سلامتشان بهبود پیدا می کند.
روان کاوی چه تاثیری در روحیه فرد دارد؟
روان کاوی از روش های کاوش گرایانه برای رهاسازی افکار، عواطف و تجربیات سرکوب شده درما جو استفاده میکند.از اصلی ترین عوامل موفقیت رابطه بین تراپیست و درمان جو می باشد که در فرآیند درمان بسیار مهم است.
نتایج و تاثیر روان درمانی
روان کاوی چیست و چگونه به ما کمک میکند؟ تاکید می کند هنگامی که شما با مشکلات رایجی مانند اضطراب یا افسردگی دست و پنجه نرم می کنید. بهبودی نهایی به تغییرات در مغز بستگی دارد. در روان درمانی یاد می گیرید.که به افکار خود فکر کنید و دیدگاه خود را تغییر دهید تا مفید و موثر باشد. با این حال، تا زمانی که همیشه از این ایده های جدید پیروی نکنیم، تغییر پایدار امکان پذیر نیست. کاری که بین جلسات روان درمانی انجام می شود. به همان اندازه مهم است که در جلسه اتفاق می افتد.