بیماری پارکینسون؛ نشانهها، علائم، پیشگیری و درمان آن و معرفی غذاهای مضر برای پارکینسون که باعث تشدید علائم می شوند.
بیماری پارکینسون نوعی اختلال پیشرونده سیستم عصبی است. که بر روی حرکت تأثیر می گذارد. علائم به تدریج شروع می شود. و گاهی اوقات تنها با یک لرزش کوچک در یک دست، که فرد به سختی متوجه آن می شود، آغاز می شود. علاوه بر لرزش ها که بسیار رایج هستند. این اختلال معمولاً باعث خشکی یا کند شدن حرکت نیز می شود.برای آشنایی بیشتر با بیماری پارکینسون؛ نشانهها، علائم، پیشگیری و درمان آن همراه پامیشا شوید.
در مراحل اولیه بیماری پارکینسون ممکن است. حالت چهره به میزان کم بیانگر این بیماری باشد. ممکن است دست ها هنگام راه رفتن تکان نخورند. ممکن است. حرف زدن فرد آرام یا مبهم شود. علائم بیماری پارکینسون با پیشرفت بیماری و با گذشت زمان بدتر می شود.
اگرچه بیماری پارکینسون قابل درمان نیست. اما داروها ممکن است علائم شما را به میزان قابل توجهی بهبود بخشند. گاهی اوقات پزشکان مغز و اعصاب ممکن است. برای تنظیم مناطق خاصی از مغز و بهبود علائم، جراحی را پیشنهاد کند.
علائم و نشانه های بیماری پارکینسون
علائم و نشانه های بیماری پارکینسون برای هر کسی می تواند. متفاوت باشد. علائم اولیه ممکن است. خفیف و غیر قابل توجه باشد. علائم اغلب از یک طرف بدن شروع می شود. و معمولاً حتی بعد از ایجاد علائم در هر دو طرف، در سمت اول شدیدتر خواهد بود.بیماری پارکینسون؛ نشانهها، علائم، پیشگیری و درمان آن را در این مقاله بخوانید.
علائم و نشانه های پارکینسون ممکن است شامل موارد زیر باشد:
لرزش
معمولاً از یک اندام شروع می شود. که اغلب دست یا انگشتان دست است. ممكن است. فرد انگشت شست و سبابه را به هم بمالد. كه به آن لرزش پیل رولینگ گفته می شود. ممکن است لرزش در هنگام استراحت وجود داشته باشد.
حرکت آهسته
ممکن است. با گذشت زمان بیماری پارکینسون حرکت را کند کرده و کارهای ساده را دشوار و وقت گیر کند. قدم های فرد هنگام راه رفتن کوتاه تر می شود. بلند شدن از صندلی دشوار می شود. فرد هنگام راه رفتن پاهای خود را روی زمین می کشد .
سفتی عضلات
می تواند در هر قسمت از بدن رخ دهد. عضلات سخت می تواند. دردناک باشد و دامنه حرکت را محدود کند.
اختلال در قامت و تعادل
فرد می تواند قامت خمیده پیدا کند. یا ممکن است دچار مشکل تعادل شود.
از دست دادن حرکات اتوماتیک.
فرد لیمار ممکن است. توانایی انجام حرکات ناخودآگاه از جمله چشمک زدن، لبخند زدن یا حرکت دست ها هنگام راه رفتن کاهش پیدا کند.
تغییرات تکلم
آرام، سریع، مبهم یا با تردید باشد. و بیشتر حالت یکنواخت و بدون بالا و پایین های معمول را داشته باشد.
تغییرات نوشتار
نوشتن می تواند دشوار شود و دست خط فرد کوچک به نظر برسد.
علل بیماری پارکینسون
در بیماری پارکینسون سلول های عصبی خاصی (نورون ها) در مغز به تدریج تخریب می شوند و از بین می روند. بسیاری از این علائم به دلیل از بین رفتن نورون هایی است که یک پیام رسان شیمیایی در مغز شما بنام دوپامین تولید می کنند. هنگامی که سطح دوپامین کاهش می یابد باعث فعالیت غیرطبیعی مغز می شود و علائم بیماری پارکینسون پدیدار می شود.که در مقاله بیماری پارکینسون؛ نشانهها، علائم، پیشگیری و درمان آن توضیح داده شده است.
علت بیماری پارکینسون ناشناخته است اما به نظر می رسد عوامل مختلفی در بروز آن نقش دارند:
ژنتیک
محققان جهش های ژنتیکی خاصی را شناسایی کرده اند که می تواند باعث بیماری پارکینسون شود. اما این موارد شایع نیستند به جز در موارد نادری که بسیاری از اعضای خانواده مبتلا به بیماری پارکینسون هستند.
اگرچه به نظر می رسد واریاسیون های خاص ژنی خطر ابتلا به پارکینسون را افزایش می دهد اما این خطر برای هر یک از این نشانگرهای ژنی بسیار کم است.
محرک های محیطی
قرار گرفتن در معرض یکسری سموم خاص یا برخی عوامل محیطی ممکن است. خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را در آینده افزایش دهد، اما خطر آن نسبتاً کم است.
در مغز مبتلایان به پارکینسون تغییرات بسیاری رخ می دهد، این تغییرات شامل موارد زیر است:
اگرچه هنوز مشخص نیست كه چرا این تغییرات رخ می دهد.
وجود اجسام لویی
مجموعه ای از مواد خاص درون سلول های مغزی نشانگرهای میکروسکوپی بیماری پارکینسون هستند که اجسام لویی نامیده می شوند و محققان معتقدند که این اجسام لوئی سرنخ مهمی را برای کشف علت بیماری پارکینسون در اختیار دارند.
آلفا سینوکلین در اجسام لویی یافت می شود. اگرچه بسیاری از مواد در اجسام لویی وجود دارند، دانشمندان معتقدند که مهمترین آن پروتئین طبیعی و گسترده ای است به نام آلفا سینوکلین (a-synuclein) که در تمام اجسام لویی به صورت انبوه یافت می شود وسلول ها نمی توانند آن را تجزیه کنند. این ماده در حال حاضر یک موضوع مهم و مورد توجه محققان بیماری پارکینسون است.
عوامل خطر پارکینسون
پامیشا در مقاله بیماری پارکینسون؛ نشانهها، علائم، پیشگیری و درمان آن تاکید دارد. که عوامل خطر بیماری پارکینسون شامل موارد زیر است:
سن
بزرگسالان جوان به ندرت به بیماری پارکینسون مبتلا می شوند. این بیماری معمولاً از میانسالی یا پیری شروع می شود و خطر آن با افزایش سن افزایش می یابد. معمولاً افراد در حدود 60 سال یا بالاتر به این بیماری مبتلا می شوند.
وراثت
اگر یکی از بستگان نزدیک فرد به بیماری پارکینسون مبتلا باشد احتمال ابتلا به این بیماری در او افزایش می یابد. با این حال اگر در خانواده خود بستگان زیادی با بیماری پارکینسون نداشته باشید خطر ابتلای شما اندک است.
جنسیت
مردان بیشتر از زنان در معرض بیماری پارکینسون هستند.
قرار گرفتن در معرض سموم
واقع شدن در معرض علف کش ها و سموم دفع آفات ممکن است. خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را کمی افزایش دهد.
عوارض بیماری پارکینسون
بیماری پارکینسون اغلب مشکلاتی به همراه دارد که قابل درمان هستند، مقاله بیماری پارکینسون؛ نشانهها، علائم، پیشگیری و درمان آن توضیح داده است. که عبارتند از :
مشکلات تفکر
فرد مشکلات شناختی (دمانس یا زوال عقل) و مشکلات تفکر را تجربه کند. این موارد معمولاً در مراحل بعدی بیماری پارکینسون اتفاق می افتد. این مشکلات شناختی چندان به داروها پاسخگو نیستند.
افسردگی و تغییرات عاطفی
گاهی اوقات فرد در مراحل اولیه دچار افسردگی شود. درمان افسردگی می تواند توانایی مقابله با سایر چالش های بیماری پارکینسون را آسان تر کند. همچنین ممکن است تغییرات عاطفی دیگری مانند ترس، اضطراب یا از بین رفتن انگیزه را تجربه کند. پزشکان ممکن است برای درمان این علائم داروهایی را تجویز کنند.
مشکلات بلع
با پیشرفت بیماری ممکن است بلع بیمار دچار مشکل شود. بزاق به دلیل کند شدن بلع در دهان جمع می شود و منجر به سرازیری آب دهان می شود.
مشکلات جویدن و خوردن
آخرین مرحله بیماری پارکینسون بر عضلات دهان تأثیر می گذارد و جویدن را مشکل می کند. این مسئله می تواند منجر به خفگی وسوء تغذیه شود.
اختلالات خواب
مبتلایان به پارکینسون اغلب دارای مشکلات خواب هستند، از جمله بیدار شدن مکرر در طول شب، بیدار شدن زود هنگام یا خوابیدن در طول روز.
همچنین ممکن است افراد اختلال عملکرد خواب با حرکت سریع چشم را تجربه کنند که همراه با انجام دادن فعالیت هایی در خواب است. داروها ممکن است به رفع مشکلات خواب کمک کنند.
مشکلات مثانه
بیماری پارکینسون ممکن است باعث ایجاد مشکلات مثانه از جمله عدم توانایی در کنترل ادرار یا مشکل در ادرار کردن شود.
یبوست
بسیاری از مبتلایان به پارکینسون دچار یبوست می شوند که عمدتا به دلیل کندترشدن حرکات دستگاه گوارش است.
تغییرات فشار خون
هنگام ایستادن به دلیل افت ناگهانی فشار خون (افت فشار ارتوستاتیک) احساس سرگیجه یا سبک سری کند.
اختلال عملکرد بویایی
در شناسایی بوها یا تفاوت بین بوها مشکل داشته باشد.
خستگی
بسیاری از مبتلایان به پارکینسون انرژی خود را از دست می دهند و خیلی زود احساس خستگی می کنند، به خصوص در اواخر روز. علت آن همیشه مشخص نیست.
درد
برخی از مبتلایان به پارکینسون درد را تجربه می کنند، چه در نواحی مشخصی از بدن و چه در کل بدنشان.
اختلال عملکرد جنسی
برخی از افراد مبتلا به پارکینسون متوجه کاهش میل یا عملکرد جنسی خود می شوند.
پیشگیری از بیماری پارکینسون
از آنجا که علت پارکینسون ناشناخته است. راههای اثبات شده برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری نیز یک رمز و راز باقی مانده است. ولی با این حال پامیشا در مقاله بیماری پارکینسون؛ نشانهها، علائم، پیشگیری و درمان آن توصیه می کند.
ورزش منظم هوازی ممکن است خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را کاهش دهد.
برخی تحقیقات دیگر نشان داده اند. که افرادی که نوشیدنی های حاوی کافئین می نوشند ( قهوه، چای و کولا ) نسبت به افرادی که آن را نمی نوشند، کمتر به بیماری پارکینسون مبتلا می شوند. با این حال هنوز مشخص نیست که آیا کافئین در واقع از ابتلا به پارکینسون جلوگیری می کند یا به طریقی دیگر با این مسئله مرتبط است. در حال حاضر شواهد و مدارک کافی برای توصیه به نوشیدن نوشیدنی های کافئین دار برای محافظت در برابر پارکینسون وجود ندارد. نوشیدن چای سبز نیز با کاهش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون همراه است.
تشخیص بیماری پارکینسون
هیچ آزمایش خاصی برای تشخیص بیماری پارکینسون وجود ندارد. پزشکی که در زمینه بیماری های سیستم عصبی (متخصص مغز و اعصاب) آموزش دیده است، بیماری پارکینسون را بر اساس تاریخچه پزشکی، بررسی علائم و نشانه های شما و معاینه بالینی و عصبی تشخیص می دهد.
پزشک ممکن است. اسکن SPECT (توموگرافی کامپیوتری تک فوتونی) را که به آن اسکن انتقال دهنده دوپامین (DAT) می گویند، پیشنهاد کند. اگرچه این می تواند. به تایید تشخیص کمک کند. اما علائم و معاینه عصبی در نهایت تشخیص صحیح را تعیین می کنند. بیشتر افراد به اسکن DAT احتیاج ندارند.
پزشک ممکن است آزمایش هایی، مانند آزمایش خون را درخواست کند تا تشخیص های دیگری که ممکن است باعث علائم شما شود را رد کند.
روش های تصویربرداری مانند MRI ، CT ، سونوگرافی مغز و PETاسکن همچنین ممکن است برای کمک به رد سایر اختلالات استفاده شود.
روش های تصویربرداری به طور اختصاصی برای تشخیص بیماری پارکینسون مفید نیستند.
علاوه بر معاینه پزشک مغز و اعصاب ممکن است. یک داروی بیماری پارکینسون مثل کاربیدوپا-لوودوپا به شما بدهد. برای بروز اثر دارو باید دوز کافی آن تجویز شود، زیرا دوزهای پایین برای یک یا دو روز قابل اعتماد نیستند. بهبود قابل توجه با این دارو اغلب تشخیص بیماری پارکینسون را تأیید می کند.
گاهی اوقات برای تشخیص بیماری پارکینسون زمان لازم است. پزشکان ممکن است برای ارزیابی وضعیت و علائم شما در طول زمان و تشخیص بیماری پارکینسون قرار ملاقات های منظم با متخصصان مغز و اعصاب آموزش دیده در اختلالات حرکتی را توصیه کنند.
درمان بیماری پارکینسون
بیماری پارکینسون قابل درمان نیست اما داروها اغلب می توانند بطور چشمگیری به کنترل علائم شما کمک کنند. در بعضی از موارد بعدی ممکن است توصیه به عمل جراحی شود.
پزشک همچنین ممکن است تغییرات سبک زندگی، به خصوص ورزش هوازی مداوم را نیز توصیه کند. در بعضی موارد فیزیوتراپی که بر تعادل و کشش تمرکز دارد. نیز مهم است. یک پاتولوژیست زبان می تواند. به بهبود مشکلات تکلم بیمار کمک کند.
سبک زندگی و درمان های خانگی بیماری پارکینسون
اگرمبتلا به بیماری پارکینسون هستید. لازم است. با پزشک خود همکاری نزدیکی کنید. تا یک برنامه درمانی پیدا کنید.که بیشترین تسکین را از علائم با کمترین عوارض جانبی به شما ارائه دهد. همچنین برخی از تغییرات سبک زندگی ممکن است به راحت تر شدن زندگی با بیماری پارکینسون کمک کند.
تغذیه سالم
در حالی که اثبات نشده است. که هیچ غذا یا ترکیبی از مواد غذایی به بیماری پارکینسون کمک می کند، برخی از غذاها ممکن است به کاهش برخی از علائم کمک کنند. به عنوان مثال، خوردن غذاهای پر فیبر و نوشیدن مقدار کافی مایعات می تواند به جلوگیری از یبوست که در بیماری پارکینسون شایع است کمک کند.
یک رژیم متعادل همچنین مواد مغذی مانند اسیدهای چرب امگا 3 را فراهم می کند که ممکن است. برای افراد مبتلا به پارکینسون مفید باشد.
ورزش
قدرت عضلات، انعطاف پذیری و تعادل شما را افزایش دهد. ورزش همچنین می تواند حال شما را بهبود بخشد و افسردگی یا اضطراب را کاهش دهد.
ممکن است پزشک مغز و اعصاب شما برای دستیابی به یک برنامه ورزشی که برای شما مفید باشد، به شما پیشنهاد کند که با یک متخصص طب فیزیکی کار کنید. همچنین می توانید ورزش هایی از قبیل پیاده روی، شنا، باغبانی، رقص، ایروبیک آبی یا تمرینات کششی را امتحان کنید.
بیماری پارکینسون می تواند احساس تعادل شما را مختل کند و راه رفتن را برای فرد دشوار کند. ورزش می تواند تعادل شما را بهبود بخشد.
این پیشنهادات نیز ممکن است به شما کمک کند:
- سعی کنید خیلی سریع حرکت نکنید.
- در هنگام راه رفتن ابتدا پاشنه خود را روی زمین قرار دهید.
- اگر متوجه شدید که بی قرار هستید وضعیت خود را بررسی کنید. بهتر است مستقیم بایستید.
- در حالی که پیاده روی می کنید به جای پایین به جلو نگاه کنید.
جلوگیری از افتادن
در مراحل آخر بیماری ممکن است راحت تر بیافتید. در واقع شما ممکن است فقط با یک فشار یا تکان کوچک از تعادل خارج شوید. پیشنهادات زیر ممکن است کمک کند:
- به جای چرخاندن بدن بر روی پاهای خود به صورت حرف u یو بچرخید.
- وزن خود را به طور مساوی بین هر دو پا تقسیم کنید و خم نشوید.
- هنگام راه رفتن از حمل وسایل خودداری کنید
- از راه رفتن به عقب خودداری کنید.
فعالیت های روزمره زندگی
فعالیت های روزمره زندگی مانند لباس پوشیدن، غذا خوردن، استحمام و نوشتن برای مبتلایان به پارکینسون می تواند دشوار باشد. یک متخصص کاردرمانی می تواند تکنیک هایی را به شما نشان دهد که زندگی روزمره را آسان تر می کند.
معرفی درمان های جایگزین بیماری پارکینسون
درمان های حمایتی می توانند به کاهش برخی از علائم و عوارض بیماری پارکینسون مانند درد، خستگی و افسردگی کمک کنند. این روش ها وقتی به همراه درمان اصلی انجام شوند کیفیت زندگی شما را بهبود می بخشند:
ماساژ درمانی
می تواند فشار عضلانی را کاهش داده و باعث آرامش شود. اما این روش درمانی معمولا تحت پوشش بیمه های درمانی قرار نمی گیرد.
ورزش تای چی
یک ورزش قدیمی چینی است دارای حرکات کند و روان است که می تواند باعث بهبود انعطاف پذیری، تعادل و قدرت عضلات شود. تای چی همچنین ممکن است از افتادن جلوگیری کند. شکل های متفاوتی از تای چی وجود دارد که برای افراد در هر سن و شرایط جسمی مناسب است. تای چی ممکن است تعادل افراد مبتلا به بیماری پارکینسون خفیف تا متوسط را بیش از ورزش های کششی و مقاومتی بهبود بخشد.
یوگا
حرکات کششی نرم یوگا ممکن است. انعطاف پذیری و تعادل شما را افزایش دهد. شما ممکن است اکثر وضعیت ها را متناسب با توانایی های بدنی خود تغییر دهید.
تکنیک الکساندر
این روش که بر وضعیت عضلانی، تعادل و تفکر در مورد نحوه استفاده از عضلات تمرکز دارد، ممکن است. باعث کاهش فشار و درد عضلات شود.
مدیتیشن
در مدیتیشن شما بی سر و صدا ذهن خود را بر روی یک ایده یا تصویر متمرکز می کنید. مدیتیشن ممکن است استرس و درد را کاهش دهد و احساس خوبی به شما بدهد.
کسب آمادگی برای مقابلله با بیماری پارکینسون
زندگی با هر بیماری مزمنی می تواند دشوار باشد و طبیعی است که گاهی اوقات احساس عصبانیت، افسردگی یا دلسردی کنید. بیماری پارکینسون می تواند بسیار ناامید کننده باشد، زیرا راه رفتن، صحبت کردن و حتی غذا خوردن دشوارتر و زمان بر می شود.
افسردگی در افراد مبتلا به پارکینسون رایج است. اما داروهای ضد افسردگی می توانند به شما در کاهش علائم افسردگی کمک کنند، بنابراین اگر احساس غم و اندوه یا ناامیدی مداوم دارید با پزشک مغز و اعصاب خود صحبت کنید.
اگرچه دوستان و خانواده می توانند بهترین همراهان شما باشند، افرادی که می دانند شما چه چیزی را تجربه می کنید می تواند کمک خوبی باشند. گروه های پشتیبانی برای همه نیستند. با این حال برای بسیاری از مبتلایان به پارکینسون و خانواده های آن ها یک گروه پشتیبانی می تواند منبع خوبی برای اطلاعات عملی در مورد بیماری پارکینسون باشد.
آیا غذاهای مضر برای پارکینسون را میشناسید؟
بیماری پارکینسون یک بیماری عصبی است که بر حرکت فرد تأثیر میگذارد. میتواند هر کسی را تحت تاثیر قرار دهد. داروها میتوانند در کنترل این بیماری تاثیر زیادی داشته باشند. اما در کنار آن، باید از یک رژیم غذایی مخصوص برای بیماران مبتلا به پارکینسون نیز پیروی کرد.
داشتن یک رژیم غذایی متنوع و سالم ممکن است بتواند خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را در افراد مستعد کاهش دهد یا این که از شدت گرفتن بیماری در افراد مبتلا جلوگیری کند. اما اجتناب از یک سری مواد غذایی یا محدودکردن مصرف آنها هم میتواند پیشرفت بیماری در افراد را کند کرده و از شدت علائم بکاهد.
یکی از مهمترین راههای کنترل علائم پارکینسون، رعایت یک برنامه غذایی مناسب است. برای گرفتن نوبت حضوری یا حتی آنلاین از متخصصان مشهور مغز و اعصاب و متخصص تغذیه در سرتاسر ایران میتوانید از طریق پنل دکترتو اقدام کنید. در این مقاله با غذاهای مضر برای پارکینسون بیشتر آشنا میشویم.
غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟
غذاهای مضر برای بیماری پارکینسون برخلاف رژیم غذایی توصیه شده برای این بیماران است. و پیشبینی میشود. که با مصرف این غذاها علائم بیماری در بیماران بیشتر شود. و بیماری با سرعت بیشتری پیشرفت کند. اکثر این غذاها در واقع مواردی هستند که شاید برای اکثر افراد خصوصاً سالمندان هم مضر باشند.
مقاله بیماری پارکینسون؛ نشانهها، علائم، پیشگیری و درمان آن تاکید دارد. از غذاهای فراوریشده گرفته تا غذاهایی حاوی چربیهای اشباع، غذاهای قندی و مواردی مشابه که یا باید کلاً آنها را از رژیم غذایی افراد مبتلا حذف کرد. یا این که مصرفشان را تاحدامکان محدود ساخت.
۱. مواد غذایی حاوی چربی اشباع
چربی از جمله مواد مضر برای بیماری پارکینسون است؛ خصوصاً مواد غذایی حاوی چربیهای اشباع از جمله مواردی است که باید از مصرف آنها برای این بیماران پرهیز کرد. مصرف بالای چربی میتواند خطر ابتلا به بیماری را افزایش دهد.
بهصورت کلی رژیمهای غذایی سرشار از چربی اشباع شده با بیماریهای مزمن مانند بیماری قلبی مرتبط است که خود این بیماریها و افزایش خطر ابتلا به آنها میتواند برای مبتلایان به پارکینسون تهدیدکننده سلامتی باشد. در نتیجه بهتر است یا مصرف این مواد غذایی را قطع کرد یا این که میزان مصرف آنها را به میزان زیادی کاهش داد. گوشت پرچرب، کره، برخی از روغنها و گوشت گاو از جمله مواد غذایی سرشار از چربیهای اشباعشده هستند.
۲. مواد غذایی حاوی قند زیاد
قند زیاد از دیگر مواد مضر برای بیماری پارکینسون است که باید در افراد مبتلا میزان مصرف آن کاملاً کنترل شده باشد. از طرفی قند بالا برای افراد سالمند مضر است و خطر ابتلا به دیابت در آنها را افزایش میدهد و ازآنجاییکه اکثر مبتلایان به پارکینسون افراد مسن هستند، ریسک ابتلا به بیماری دیابت میتواند شرایط آنها را دشوارتر کند. خود بیماری دیابت نیز بهعنوان عامل تشدیدکننده آسیبهای عصبی از جمله پارکینسون در نظر گرفتهمیشود.
از طرفی نیز برخی از بیماران گزارش دادهاند که با مصرف غذاها و موادی که میزان قند آنها بالاست علائم بیماری در آنها بدتر شده است. برخی محققان دریافتند که وقتی افراد مبتلا به پارکینسون قند خون ثابتی دارند، علائم بیماری در آنها بهسرعت پیشرفت نمیکند و همچنین با محدود کردن مصرف قند روند زوال عقل در آنها کند میشود؛ بنابراین باید در لیست غذاهای مضر برای پارکینسون هر ماده غذایی که قند بالایی دارد جای داد و در مصرف منابع قندی محتاط بود.
۳. شیر و محصولات لبنی
هیچکس مطمئن نیست که چرا این اتفاق میافتد، اما به نظر میرسد افرادی که مقادیر زیادی لبنیات مصرف میکنند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به پارکینسون هستند. کسانی که قبلاً مبتلا به این بیماری تشخیص داده شدهاند، میتوانند با محدود کردن میزان مصرف لبنیات، پیشرفت آن را کاهش دهند.
زمانی که عزیز شما از محصولات لبنی مانند پنیر یا شیر استفاده میکند، باید گزینههای کمچرب را انتخاب کند. لبنیات پرچرب در دسته محصولات و غذاهای مضر برای پارکینسون قرار میگیرند.
۴. غذاهای فراوری شده
غذاهای فراوریشده از دیگر غذاهای مضر برای پارکینسون است. این غذاها مانند غذاهای کنسروی، غذاهای سرخشده و مواردی از این دست میتوانند با پیشرفت سریعتر بیماری پارکینسون مرتبط باشند؛ بنابراین یا باید کلاً آنها را حذف کرد یا مصرفشان را به میزان زیادی محدود کرد. این غذاها همچنین ممکن است سلامت روده را هم مختل کنند که همین مورد بهتنهایی بر شدت علائم بیماری تاثیر میگذارد.
افراد مبتلا به پارکینسون اغلب یبوست را تجربه میکنند. غذاهای فراوریشده فاقد فیبر هستند که حرکات مناسب روده را برای افراد مسن مشکل میکنند. این غذاهای بستهبندیشده همچنین دارای نمک و نیتریت بالایی هستند که برای سلامت مغز مفید نیستند. در نتیجه بهعنوان مواد مضر برای بیماری پارکینسون باید مصرف آنها را قطع یا محدود کرد.
۵. مصرف پروتئین زیاد
با وجودی که مقدار مناسب پروتئین در رژیم غذایی میتواند فواید سلامتی زیادی داشته باشد و اساساً وجود آن ضروری است؛ اما برخی از افراد دریافتند که مصرف غذاهایی که میزان پروتئین آنها بسیار زیاد است میتواند با مصرف برخی از داروهای پارکینسون تداخل داشته باشد و مانع جذب سطوح مناسب دارو برای کنترل علائم آنها شود؛ پس نتیجه آن بدتر شدن علائم بیماری است.
در نتیجه اگرچه ذاتاً پروتئین را بهعنوان یکی از غذاهای مضر برای پارکینسون در نظر نمیگیریم، اما مهم است که با پزشک در خصوص نحوه و مقدار گنجاندن این ماده غذایی در رژیم غذایی بیماران مبتلا به پارکینسون صحبت کنید. ممکن است برخی از بیماران به کاهش میزان پروتئین مصرفی نیاز داشته باشند.
۶. آب مرکبات زیاد مانند آب پرتقال
داروهایی که برای سالمندان مبتلا به بیماری پارکینسون تجویز میشوند، گاهی اوقات میتوانند باعث تهوع بهعنوان یک عارضه جانبی شوند. حالت تهوع باعث ترس از وعدههای غذایی سالمندان شده و مانع بزرگی برای دستیابی به اهداف تغذیهای آنها است.
علائم فرد بیمار را مشاهده کنید تا مشخص شود که آیا او بعد از غذا دچار تهوع میشود یا خیر. اگر چنین است، ممکن است مجبور شوید مصرف غذاهای اسیدی مانند مرکبات را محدود کنید تا فرد بیمار بتواند دارو را جذب کند و علائم جانبی شدیدی را تجربه نکند. آبپرتقال یکی از مواد مضر برای بیماری پارکینسون است.
۷. غذاها و نوشیدنی های شیرین
غذاها و نوشیدنیهای شیرین هم میتوانند همان تاثیر مواد غذایی با قند بالا را داشته باشند و با تشدید خطر دیابت، موجب بدتر شدن علائم در بیماران پارکینسون شوند. آبمیوهها از جمله غذاهای مضر برای پارکینسون هستند. نوشیدنیهایی که حاوی قند مصنوعی هستند جزء مواد مضر برای بیماران پارکینسونی محسوب میشوند.
۸. مواد غذایی سخت جویدنی
یکی از علائم رایج بیماری پارکینسون دشواری در جویدن و بلعیدن مواد غذایی است. در واقع تخمین زده میشود که ۸۰ درصد از افراد مبتلا به این بیماری با پیشرفت علائم، مشکل بلعیدن غذاها را تجربه میکنند. با پیشرفت بیماری پارکینسون، ممکن است فرد در جویدن و بلعیدن غذا دچار مشکل شود. برای جلوگیری از خفگی، ممکن است لازم باشد به جای سرو کردن آنها بهصورت خام، راههای جدیدی برای طبخ غذاهای سالم مانند سبزیجات جستجو کنید.
خورشتها یک راه عالی برای نرم کردن گوشت و سبزیجات هستند و همچنین میتوانید غذاهایی مانند پوره سیب زمینی و پوره هویج را برای رفع نیازهای غذایی بیمار درست کنید. انتخاب غذاهایی که جویدن و بلعیدن آنها آسانتر است بسیار مهم است، چرا که میتواند تغذیه راحت آنها را امکان پذیر کند و خطر خفگی را نیز از بین ببرد.
۹. مواد غذایی شور
سالمندان به گردش خون خوب در سراسر بدن نیاز دارند تا اثرات علائم پارکینسون را به حداقل برسانند. غذاهای شور، مانند چیپس و کنسروها، منجر به مشکلاتی مانند فشارخون بالا میشوند که میتواند علائم پارکینسون را بدتر کند؛ بنابراین نمک و مواد غذایی شور نیز جزء غذاهای مضر برای پارکینسون هستند.
۱۰. نوشابه های گازدار برای بیماری پارکینسون
نوشابههای گازدار و حتی نوشیدنیهای رژیمی نیز جزء غذاهای فراوری شده دستهبندی میشوند و قطعاً مصرف آنها برای بیماران پارکینسون مضر است. مصرف این نوشابهها میتواند با تاثیری که روی بدتر شدن علائم بیماری میگذارد، روند پیشرفت آن را سریعتر کند. به همین دلیل هم نوشابههای گازدار را در لیست غذاهای مضر برای پارکینسون دستهبندی میکنند.
11.گوشت قرمز
گوشت قرمز منبع بالایی از آهن است. از طرفی میزان چربی آن هم بالاست. آهن ممکن است میزان جذب داروی PD را کاهش دهد. در نتیجه بهعنوان غذاهای مضر برای پارکینسون در نظر گرفته میشود. بااینحال این منبع غذایی منبع غنی انرژی و پروتئین است که افراد سالمند به آن نیاز دارند.
علاوه بر این گوشت منبع خوبی از روی است که میزان مناسب آن برای افراد سالمند ضروری است. در نتیجه نمیتوان آن را کاملاً حذف کرد. بهتر است با کمکردن مصرف گوشت قرمز و مصرف گوشت بدون چربی، اعتدال را در مصرف این ماده غذایی رعایت کرد.
سخن پایانی
تا کنون هیچ تحقیقات کافی برای توصیه یک رژیم غذایی خاص جهت درمان بیماری پارکینسون انجام نشده است. با این حال مقاله بیماری پارکینسون؛ نشانهها، علائم، پیشگیری و درمان آن تاکید دارد. دلایلی وجود دارد. که باور کنیم یک رژیم غذایی سالم در کنار ورزش منظم میتواند به بهبود علائم کمک کند. در کنار این موارد برخی از مواد غذایی هم وجود دارند که مصرفشان برای بیماران پارکینسون مضر است و بهتر است از آنها اجتناب کند.
این غذاها میتوانند موجب بدتر شدن علائم، کاهش تاثیر داروها و شدت گرفتن پیشرفت بیماری شوند. غذاهای فراوری شده، غذاهای کنسروی، محصولات لبنی مانند ماست و پنیر و مواد غذایی که کلسترول و چربی اشباعشده بالایی دارند از جمله غذاهای مضر برای پارکینسون هستند که بهتر است از مصرف آنها پرهیز کرد.