درمان افسردگی
راه های زیادی برای درمان افسردگی وجود دارد که شامل قرص های تجویزی نمی شود. در پامیشا با این مقاله درمان افسردگی قصد داریم به این موارد طبیعی بپردازیم. شما می توانید به کمک این مطالب، از بروز این بیماری جلوگیری کرده و یا خود را به طور طبیعی درمان کنید.
تعریف افسردگی
افسردگی یک اختلال روانی است که در آن افراد از نظر روانی احساس خوبی ندارند و می تواند برای مدت طولانی ادامه داشته و بر زندگی روزمره تأثیر بگذارد. این بیماری علائم خاص خود را دارد که بر احساسات، افکار و رفتارهای فرد تأثیر منفی گذاشته و روابط، مهارت های حرفه ای و اجتماعی و سلامت جسمانی او را مختل می کند.
افسردگی چیست؟
نشانه ها
افسردگی یک اختلال خلقی است که بر زندگی فرد تأثیر منفی می گذارد. زمانی که فرد افسرده است، نمی تواند به وضوح فکر کند و از نظر عاطفی و جسمی در شرایط بدی قرار دارد. علائم افسردگی را به طور مفصل در ذیل فهرست کرده ایم.
علائم افسردگی
- شاد نبودن، گریه کردن، احساس پوچی یا ناامیدی
- حتی در مسائل کوچک بلافاصله عصبانی شدن
- فقدان میل جنسی، عدم علاقه به فعالیت های روزانه
- بی خوابی یا پرخوابی
- انرژی کم
- اختلال تمرکز، ناتوانی در تصمیم گیری صحیح
- کاهش یا افزایش وزن بی ارتباط با رژیم غذایی
- کاهش عزت نفس
- احساس بدبینی یا درماندگی
- مشکلات فیزیکی
- افکار و تلاش های خودکشی
- فکر کردن مداوم به گذشته
- از دست دادن اشتها یا میل مداوم به غذا خوردن
- اضطراب و ترس
- احساس بی ارزشی
- اختلالات گفتاری
تشخیص افسردگی
برای تشخیص افسردگی، حداقل پنج مورد از علائم فوق باید حداقل به مدت دو هفته وجود داشته باشد.
انواع افسردگی
افسردگی نیز مانند بسیاری از بیماری ها انواع مختلفی دارد که با مراجعه به متخصصان می توان نوع آن را با توجه به علائم فرد بیمار، تشخیص داد.
انواع افسردگی عبارتند از:
- افسردگی شدید
- افسردگی مزمن – اختلال دیس تایمیک
- افسردگی غیر معمول
- افسردگی فصلی
راه های پیشگیری از افسردگی
روش های بسیار زیادی وجود دارد که می توانید با به کارگیری آن ها، از بروز افسردگی جلوگیری کنید. انجام این راهکارها اصلا سخت نیست، فقط باید به طور مداوم از آنها در سبک زندگی خود بهره ببرید. در ادامه مقاله درمان افسردگی به شرح این موارد می پردازیم.
1- خواب راحتی داشته باشید
خواب یکی از مهمترین چیزهاییست که جسم و روح انسان به آن نیاز دارد. شما باید سعی کنید زمان خواب بیداری مشخص و درستی داشته باشید. برای داشتن یک خواب راحت، موارد زیر را انجام دهید:
- قبل از رفتن به رختخواب، کمی به خود فرصت دهید تا آرام شوید. کاری آرامش بخش انجام دهید و از کار یا افکار استرس زا اجتناب کنید.
- ساعت خواب منظمی داشته باشید.
- تلفن همراه خود را خاموش کنید و سعی کنید برای چند دقیقه کتاب بخوانید.
2- کافئین را قطع کنید
قهوه، چای، نوشابه و حتی شکلات همه دارای کافئین هستند. خوردن مقدار متوسط کافئین در صبح خوب است، اما اگر این کار را انجام دادید، از مصرف کافئین در بعدازظهر اجتناب کنید تا در خواب شما اختلال ایجاد نکند. کافئین زیاد، موجب بروز علائم افسردگی می شود.
3- ویتامین D بیشتری دریافت کنید
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد کمبود این ماده مغذی مهم، ممکن است در بروز افسردگی نقش داشته باشد. اگر ویتامین D کافی را از طریق رژیم غذایی و سبک زندگی خود دریافت نمی کنید (مانند قرار گرفتن در معرض نور خورشید)، از پزشک خود بپرسید که آیا می توانید از مکمل ها استفاده کنید یا خیر.
4- معنویت را فراموش نکنید
ارتباط گرفتن با خالق جهان، خداوند، می تواند تاثیر مثبت بسیار زیادی بر روی هر فردی بگذارد. شکرگزاری به حفظ روحیه و داشتن انرژی مثبت، کمک بسیار زیادی خواهد کرد. شما می توانید اینکار را به همراه مدیتیشن انجام دهید. پس از مدت کوتاهی، تاثیر معجزه آسای آن را در زندگیتان شاهد خواهید بود.
5- بیشتر ورزش کنید
تحقیقات نشان می دهد که فعالیت بدنی منظم می تواند هم در پیشگیری و هم در درمان افسردگی موثر باشد، بنابراین ورزش را به برنامه روزانه خود اضافه کنید. سعی کنید در هفته، حداقل سه بار، فعالیت بدنی مناسب داشته باشید.
چگونه افسردگی خود را درمان کنیم؟
افسردگی یک بیماری روانی است که قابل درمان می باشد. بسیاری از افرادی که بیمار هستند به دلیل تعصبات جامعه علیه آنها از این درمان امتناع می ورزند. با این حال، افسردگی مانند هر بیماری دیگری، یک بیماری پزشکی می باشد.
درمان افسردگی بر اساس شدت آن تعیین می شود. شما می توانید به کمک روش های طبیعی که در ادامه بیان می کنیم، خود را از شر افسردگی های خفیف برهانید. اما اگر بیماری شما شدید است، بهتر است حتما به یک متخصص مراجعه کرده و در کنار آن، از روش های زیر نیز بهره ببرید:
رهایی از افسردگی
پامیشا شما را به مطالعه مقاله درمان افسردگی توصیه میکند تا زندگی راحتتر و با آرامش بیشتری داشته باشید.
- ابتدا بیماری خود را بپذیرید و اقدام کنید.
- با دوستان و خانواده به طور موثر ارتباط برقرار کنید.
- ساعات خواب خود را سازماندهی کنید. حتما زود بخوابید و زود بیدار شوید.
- با روانپزشک یا روانشناس خود صریح صحبت کنید.
- تا زمانی که زمان لازم سپری نشده است، درمان خود را متوقف نکنید.
- به توصیه های روانشناس خود گوش داده و آنها را به کار ببرید.
- اهداف کوچک و قابل دستیابی را انتخاب کنید.
- پس از بیدار شدن از خواب، سعی کنید به سرعت از رختخواب خارج شوید.
- بدن خود را همیشه فعال نگه دارید.
- یک برنامه هفتگی تنظیم کنید.
- در نهایت برای درمان افسردگی، باید صبور بوده و به خود، جسم و روحتان زمان بدهید.