تخفیفات ناب پامیشه به داغی تابستون تا 50% تخفیف

مشاهده

معرفی بیماری پیسی و بررسی علل و راه های درمان

معرفی بیماری پیسی و بررسی علل و راه های درمان در پامیشا

معرفی بیماری پیسی و بررسی علل و راه های درمان

بیماری پیسی به طور معمول با چند لکه سفید کوچک شروع و ممکن است. به تدریج در بدن فرد پخش شود. در بیشتر مواقع پیسی از دست‌ها، ساعد، پاها و صورت شروع می‌شود.بیماری پیسی سبب از بین رفتن رنگدانه‌های پوستی شده و باعث ایجاد نواحی صاف و سفیدی روی پوست فرد می‌شود. دست‌ها، ساعد، پاها و صورت اولین نواحی برای ظاهر شدن این اختلال پوستی هستند. حدود ۱ درصد از جمعیت جهان به بیماری پیسی مبتلا هستند. درمان این بیماری امری ضروری نیست؛ اما اگر فرد تغییر رنگ پوست خود را دوست نداشته باشد، راه‌هایی برای درمان وجود دارد. که پامیشا در مفاله معرفی بیماری پیسی و بررسی علل و راه های درمان به آن پرداخته است.

بیماری پیسی (ویتیلیگو) چیست؟

پیسی (برص) یا همان Vitiligo یکی از انواع بیماری های پوستی است. که باعث از بین رفتن رنگدانه‌های پوست می‌شود. این اختلال، پوست را روشن‌تر از رنگ طبیعی خود و گاها به رنگ سفید در می‌آورد. پیسی باعث ایجاد موهای سفید و نقره‌ای در نواحی مودار بدن می‌شود. ویتیلیگو زمانی در بدن ظاهر می‌شود. که سیستم ایمنی بدن ملانوسیت‌ها را از بین ببرد. ملانوسیت‌ها سلول‌های پوستی تولیدکننده ملانین هستند. ملانین ماده شیمیایی است. که به پوست رنگ می‌دهد.

ویتیلیگو مسری نیست. از طریق تماس فیزیکی از فردی به فرد دیگر سرایت نمی‌کند.

معرفی بیماری پیسی و بررسی علل و راه های درمان در پامیشا

علائم بیماری پیسی چیست؟

علائم پیسی و نشانه‌های اصلی این بیماری برابر مقاله معرفی بیماری پیسی و بررسی علل و راه های درمان عبارتند از:

  1. لکه‌هایی روی پوست یا غشاهای مخاطی که رنگ خود را از دست می‌دهند. این تغییر رنگ می‌تواند سفید یا روشن‌تر از رنگ طبیعی پوست به نظر برسد.
  2. تکه‌هایی از موهای بدن به صورت نقره‌ای یا سفید در می‌آیند. این علائم می‌توانند خفیف و فقط ناحیه کوچکی از بدن را درگیر کنند یا شدید و ناحیه بزرگی از پوست را تحت تاثیر قرار دهند.
  3. برخی از افراد قبل از مبتلا شدن به پیسی دچار خارش پوست می‌شوند.
معرفی بیماری پیسی و بررسی علل و راه های درمان در پامیشا

پیسی در کودکان

علائم اصلی ویتیلیگو در کودکان مانند دیگر افراد از دست دادن رنگ طبیعی پوست است. اما می‌تواند. در هر نقطه از بدن مانند پوست صورت، دست ها، پاها، بازوها، داخل دهان، مو، چشم‌ها، اندام تناسلی نیز رخ دهد. بیشتر افرادی که به پیسی مبتلا می‌شوند. علائم دیگری ندارند. و احساس سلامتی می‌کنند. اما برخی از کودکان به التهاب در گوش مبتلا می‌شوند. زیرا ملانوسیت‌هایی در داخل گوش میانی وجود دارد. اگر آن سلول‌ها مورد حمله قرار گیرند. می‌تواند منجر به کاهش شنوایی شود. تشخیص ویتیلیگو در کودکان باید توسط پزشک متخصص صورت بگیرد.

پیسی در نوزادان

بیماری پیسی در نوزادان نیز همراه با تغییر رنگ پوست همراه است. این بیماری سبب تخریب سلول‌های پوستی در بدن نوزادان می‌شود. و همراه با ایجاد شدن لکه‌های سفید رنگ روی پوست است. بیشترین نقاطی از بدن نوزاد که تحت تاثیر این بیماری قرار می‌گیرد، عبارتند از:

  • پوست اطراف دهان و چشم نوزادان
  • پوست انگشتان دست و مچ دستان نوزادان
  • پوست نواحی اطراف زیر بغل‌ نوزادان
  • پوست اطراف اندام تناسلی نوزادان
  • داخل دهان (غشاء مخاطی) نوزادان

به عنوان پدر و مادر یک نوزاد به خاطر داشته باشید. که پزشک متخصص پوست باید فرزند شما را معاینه کرده و بعد از پیدا کردن علت از روش‌های درمانی موجود استفاده کند.

بیماری پیسی به چه میزان شایع است؟

به طور تقریبی ۱% از جمعیت جهان به بیماری پیسی مبتلا می‌شوند.

علائم بیماری پیسی در کدام نواحی بدن ظاهر می‌ شود؟

علائم ویتیلیگو می‌تواند. در هر نقطه از پوست بدن ظاهر شود. رایج‌ترین نقاط بدن که علائم پیسی را نشان می‌دهند. براساس مطالب مقاله معرفی بیماری پیسی و بررسی علل و راه های درمان عبارتند از:

  • دست‌ها
  • پا‌ها
  • بازوها
  • صورت
  • غشاهای مخاطی (داخل دهان، لب‌ها و بینی)
  • اندام‌های تناسلی

پیسی چگونه شروع و پیشرفت می‌ کند؟

بیماری پیسی به طور معمول با چند لکه سفید کوچک شروع و ممکن است. به تدریج در بدن فرد پخش شود. در بیشتر مواقع پیسی از دست‌ها، ساعد، پاها و صورت شروع می‌شود. اما می‌تواند. در هر قسمتی از بدن، از جمله غشاهای مخاطی (پوشش مرطوب دهان، بینی، ناحیه تناسلی و رکتوم) چشم‌ها و گوش‌های داخلی نیز ایجاد شود. گاهی اوقات لکه‌های بزرگ شروع به گسترش و پخش شدن می‌کنند. اما در بسیاری از موارد سال‌ها در یک قسمت از بدن باقی می‌مانند. بعضی از اوقات لکه‌های کوچک پوستی دوباره رنگدانه‌های خود را بدست می‌آورند.

میزان لکه‌های پوستی ایجاد شده برای هر فرد مبتلا به اختلال ویتیلیگو متفاوت است. برخی از افراد چند ناحیه بدون رنگدانه را تجربه می‌کنند، در حالی که برخی دیگر قسمت گسترده‌ای از رنگدانه‌های پوستی خود را از دست می‌دهند.

علت بیماری پیسی – علل برص

کمبود رنگدانه در پوست (ملانین) باعث ایجاد پیسی می‌شود. تا به امروز دلیل این اتفاق ناشناخته است. اما تحقیقات نشان می‌دهد موارد زیر می‌تواند از جمله عوامل ایجاد پیسی باشد:

بیماری‌های خود ایمنی:

سیستم ایمنی سلول‌های سالم (ملانوسیت‌ها) را مانند مهاجمان خارجی مثل باکتری‌ها شناسایی می‌کند، این امر باعث می‌شود که سیستم ایمنی بیش از حد واکنش نشان دهد و آنتی بادی‌هایی برای از بین بردن ملانوسیت‌های بدن تولید کند.

تغییرات ژنتیکی:

یک جهش ژنتیکی یا تغییر در DNA بدن بر عملکرد ملانوسیت‌ها تأثیر می‌گذارد. بیش از ۳۰ ژن وجود دارد که می‌تواند خطر ابتلا به ویتیلیگو را افزایش دهد.

استرس:

استرس‌های مکرر و روزانه در زندگی می‌تواند میزان رنگدانه‌های تولیدی در بدن را تغییر دهد. عوارض استرس و فکر زیاد را جدی بگیرید.

محرک‌های محیطی:

عواملی مانند اشعه ماوراء بنفش و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی سمی می‌توانند بر عملکرد سلول‌های ملانوسیت تأثیر بگذارند.

عوامل خطر پیسی

بیماری پیسی همه نژاد‌ها و زنان و مردان را به یک اندازه درگیر می‌کند. این بیماری در افرادی که دارای پوست تیره‌اند بیشتر قابل مشاهده است. اگرچه بیماری برص می‌تواند در هر فرد با هر محدوده سنی ایجاد شود اما این اختلال پوستی در اکثر مواقع در سنین زیر ۳۰ سال نمایان می‌شود.

اگر مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی باشید احتمال مبتلا شدن به پیسی در شما افزایش می‌یابد. این بیماری‌ها شامل موارد زیر است:

  • بیماری آدیسون
  • کم خونی
  • دیابت نوع ۱
  • لوپوس
  • پسوریازیس
  • روماتیسم مفصلی
  • بیماری تیروئید

پیسی چگونه تشخیص داده می‌ شود؟

معاینه بصری توسط یک متخصص پوست منجر به تشخیص دقیق پیسی می‌شود. با بررسی دقیق توسط نورهای فرابنفش و بررسی سوابق پزشکی و خانوادگی این بیماری قابل تشخیص است.

درمان پیسی – درمان ویتیلیگو

درمان پیسی ضروری نیست، زیرا این بیماری برای بدن شما مضر نیست. و فقط جنبه زیبایی دارد. اگر پیسی قسمت زیادی از پوست شما را در برگرفته است. و بر سلامت روان شما تاثیر گذاشته است. بهتر است. که از یک روان درمانگر کمک بگیرید. اما درمان‌های فیزیکی برای بازگشت سلامتی نیز وجود دارد. راه‌هایی که منجر به بازگرداندن رنگ (رنگدانه مجدد) یا از بین بردن رنگدانه‌های باقی‌مانده پوست می‌شود. گاهی ممکن است. درمان خانگی پیسی هم تاثیرگذار باشد. درمان‌های رایج عبارتند از :

  • دارو درمانی
  • نور درمانی
  • درمان دپیگمانتاسیون
  • عمل جراحی
  • مشاوره

شرح درمان

  • دارو درمانی داروی خاصی برای جلوگیری از تاثیر برص بر پوست شما وجود ندارد. اما داروهای خاصی وجود دارند. که می‌توانند. سرعت از بین رفتن رنگدانه‌ها را کاهش دهند. مانند: کورتیکواستروئیدها، مهارکننده‌های موضعی جانوس کیناز، مهارکننده‌های کلسی‌نورین
  • نور درمانی نور درمانی یا فتوتراپی، درمانی برای کمک به بازگشت رنگ به پوست است. این درمان برای افراد مبتلا به پیسی در سر، گردن، بدن، بازوها و پاها موثر است.
  • درمان با دپیگمانتاسیون درمان با دپیگمانتاسیون، رنگ پوست طبیعی شما را از بین می‌برد تا با نواحی از پوست که مبتلا به پیسی است مطابقت داشته باشد.

درمان با جراحی درمان با روش جراحی به افرادی با مشخصات زیر توصیه نمی‌شود:

  • پیسی در بدن فرد با سرعت زیادی در حال گسترش باشد.
  • به راحتی روی بدن اسکار پوستی ایجاد شود.
  • رشد اسکارهای برجسته و بزرگ
معرفی بیماری پیسی و بررسی علل و راه های درمان در پامیشا

انواع بیماری پیسی

انواع بیماری پیسی به شرح زیر هستند.

عمومی:

شایع‌ترین نوع پیسی حالت عمومی آن است. که باعث می‌شود ماکول‌ها (مناطقی از پوست که رنگدانه خود را از دست می‌دهند) در نقاط مختلف بدن ظاهر شوند.

سگمنتال:

این نوع فقط یک طرف بدن یا یک ناحیه مانند دست‌ها یا صورت شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

مخاطی:

پیسی مخاطی بر غشاهای مخاطی دهان یا اندام تناسلی شما تأثیر می‌گذارد.

کانونی:

پیسی کانونی نوع نادری از این اختلال پوستی است که در آن لکه‌های زرد در ناحیه کوچکی رشد می‌کنند و در طول یک تا دو سال با الگوی خاصی گسترش نمی‌یابند.

تریکوم:

در این نوع مرکزی سفید یا بی‌رنگ وجود دارد که دور آن را ناحیه‌ای با رنگ‌دانه روشن‌تر و سپس قسمتی با رنگ نرمال پوست احاطه کرده است.

جهانی:

در این نوع پیسی ۸۰ درصد پوست فرد بدون رنگدانه است که این نوع از پیسی بسیار نادر است.

پیسی خفیف

در نوع خفیف این بیماری، تنها لکه‌های محدودی در بدن ظاهر شده و روند سریعی در گسترش آن مشاهده نمی‌شود.

پیسی شدید

در این نوع از ویتیلیگو لکه‌های بزرگ و وسیعی روی بدن فرد ظاهر شده و به سرعت در قسمت‌های مختلف پخش می‌شود.

عوارض بیماری پیسی

اگرچه که اختلال پیسی یک بیماری زیبایی به شمار می‌رود، اما در بعضی از موارد ممکن است باعث ایجاد موارد ذکر شده در زیر شود:

ایجاد پوستی حساس:

لکه‌های پوستی ایجاد شده بر اثر پیسی فاقد ملانوسیت هستند، در واقع پوست فرد مبتلا در مقایسه با سایر افراد نسبت به نور خورشید از حساسیت بیشتری برخوردار است. این امر باعث ایجاد سوختگی به جای برنز شدن می‌شود.

ناهنجاری‌های چشمی:

افراد مبتلا به پیسی ممکن است برخی ناهنجاری‌ها را در شبکیه چشم (لایه داخلی چشم شما که حاوی سلول‌های حساس به نور است) و مقداری تغییر رنگ در عنبیه (قسمت رنگی چشم) را داشته باشند. در برخی موارد التهاب در شبکیه یا عنبیه وجود دارد اما بینایی معمولاً تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد.

مستعد ابتلا به بیماری‌های خود ایمنی:

درصد ابتلا به بیماری‌های خود ایمنی در افراد مبتلا به پیسی نسبت به سایر افراد بیشتر است. بیماری‌های خودایمنی رایج عبارتند از کم کاری تیروئید، دیابت و کم‌خونی.

چالش‌های عاطفی:

افراد مبتلا به ویتیلیگو ممکن است از ظاهر پوست خود احساس خجالت کنند. برخی از این افراد از اعتماد به نفس پایینی برخوردار هستند که این امر می‌‌تواند باعث ایجاد افسردگی و اضطراب شود.

پیشگیری از بیماری پیسی

از آنجایی که ممکن است. دلایل مختلفی برای ویتیلیگو وجود داشته باشد. هیچ راه شناخته شده‌ای برای پیشگیری از آن وجود ندارد. پامیشا در مقاله معرفی بیماری پیسی و بررسی علل و راه های درمان تاکید دارد. تنها می‌توانید. خطر ابتلا به پیسی را با رعایت کردن موارد زیر کاهش دهید:

  • رعایت کردن شیوه‌های صحیح قرار گرفتن در معرض نور خورشید
  • استفاده از مرطوب کننده روزانه پوست
  • مدیریت هرگونه بیماری زمینه‌ای خود ایمنی
  • داشتن رژیم غذایی سالم

کمبود چه ویتامینی باعث پیسی می شود؟

پوست به تعادل مناسبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی نیاز دارد. تا بهترین ظاهر را داشته باشد. و بتواند از بقیه بدن محافظت کند. لکه‌های سفید که در اثر پیسی و سایر بیماری‌ها ایجاد می‌شوند. نواحی‌ای از پوست هستند. که رنگ‌دانه خود را از دست داده‌اند. این لکه‌ها می‌توانند. در هر نقطه‌ای از بدن ظاهر شوند. و اندازه آن‌ها از کوچک تا بزرگ متغیر است. گاهی این لکه‌ها با خارش یا سوزش همراه هستند. برای درمان پیسی باید به این موارد توجه داشت.

ازآنجایی‌که کمبود ویتامین‌ها نقشی اساسی در بروز این اختلال ایفا می‌کند، بیایید با هم ببینیم که عدم دریافت کدام ویتامین‌ها باعث پیسی می‌شود:

مواد مغذی روی پوست و پیشگیری از بیماری پیسی

  • ویتامین B۱۲ کمک به تنظیم تولید رنگ‌دانه در پوست
  • ویتامین C تولید کلاژن و کمک به بهبود سلامت پوست که عدم دریافت کافی آن روی رنگ‌دانه‌های پوست اثر می‌گذارد.
  • ویتامین D کمک به بهبود عملکرد ملانوسیت‌ها
  • زینک کمک به حفظ رنگ‌دانه‌های پوست و ممانعت از بروز اختلالات پوستی
  • ویتامین E و A حفظ کیفیت بافت و ساختار پوست و محافظت از آن در برابر بیماری‌های پوستی
  • بتاکاروتن تبدیل شدن به ویتامین A در بدن که کمبود این ویتامین باعث بروز پیسی می‌شود.
  • ویتامین B۹ کمک به رشد سلول‌های پوستی که از نظر بافت و ساختار سالم و باکیفیت هستند.

انواع ویتامین های مورد نیاز برای جلوگیری از پیسی

معرفی بیماری پیسی و بررسی علل و راه های درمان در پامیشا

۱. کمبود ویتامین B۱۲

این که ویتامین B۱۲ برای تقویت مو، پوست و ناخن‌ها مورد نیاز است. یک حقیقت اثبات شده است. این ویتامین نقش‌های مهمی در بدن ایفا می‌کند. که یکی از آن‌ها تنظیم تولید رنگ‌دانه در پوست است. به علاوه این ویتامین می‌تواند از مرگ ملانوسیت‌ها (سلول‌های تولیدکننده رنگ‌دانه) جلوگیری کند.

در طول سال‌ها، مطالعات زیادی روی کمبود ویتامین B۱۲ و ارتباط آن با پیسی انجام شد. این مطالعات نشان دادند. که سطوح پایین ویتامین B۱۲ می‌تواند. باعث انواع اختلالات پوستی، از جمله هایپرپیگمانتاسیون، تغییر رنگ ناخن‌ها و از بین رفتن رنگ پوست (به شکل لکه‌هایی مانند پیسی) شود. ویتامین B۱۲ همچنین برای تولید هموگلوبین در گلبول‌های قرمز نیز ضروری است. به همین خاطر کمبود آن ممکن است فرد را در معرض خطر کم خونی خطرناک قرار دهد، وضعیتی که باعث رنگ پریدگی پوست، تب و کاهش وزن می‌شود.

ویتامین B۱۲ معمولا در تخم‌مرغ و فرآورده‌های حیوانی نظیر گوشت یافت می‌شود. اگر گیاهخوار هستید و از رژیم غذایی گیاهی پیروی می‌کنید، ممکن است با کمبود ویتامین B۱۲ مواجه شوید. در این شرایط با پزشک خود در مورد مصرف مکمل‌های ویتامین B۱۲ صحبت کنید تا خطر از دست دادن رنگ‌دانه‌های پوست و کم خونی را کاهش دهید.

معرفی بیماری پیسی و بررسی علل و راه های درمان در پامیشا

۲. ویتامین سی یا اسید اسکوربیک

این ویتامین سی یا اسید اسکوربیک یک ویتامین مهم است. که با تحریک تولید کلاژن از سلامت پوست حمایت کرده و یک آنتی‌اکسیدان است. که با آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کند. در صورت عدم وجود میزان کافی ویتامین سی، رنگ‌دانه‌های پوست نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرند و در نتیجه پوست دچار رنگ‌پریدگی می‌شود.

برای دریافت ویتامین سی کافی است. بسیاری از غذاها از جمله پرتقال و سایر مرکبات، طالبی، فلفل‌دلمه‌ای، توت‌فرنگی و کلم‌بروکلی را در برنامه غذاییتان بگنجانید. برای جلوگیری از عوارض مصرف زیاد ویتامین سی حتما پیش از مصرف مکمل با متخصص مشورت کنید.برای آشنایی بیشتر در مطالعه این مقاله همراه پامیشا شوید.

معرفی بیماری پیسی و بررسی علل و راه های درمان در پامیشا

۳. ویتامین D

سطح ویتامین D بدن، تحت تاثیر رنگ‌دانه‌های پوست قرار دارد. ملانین رنگ‌دانه‌ای است که به پوست رنگ می‌دهد و سلول‌هایی به نام ملانوسیت آن را تولید می‌کنند. زمانی که در معرض نور مستقیم خورشید قرار می‌گیرید ملانوسیت‌ها به سنتز ویتامین D کمک می‌کنند.

اگر رنگ پوستتان تیره‌تر است، نسبت به افرادی که رنگ پوست روشن‌تری دارند به نور خورشید بیشتری نیاز دارید تا مانع از کمبود ویتامین D شوید. ویتامین D علاوه بر این که با قرارگرفتن در معرض آفتاب دریافت می‌شود، در غلات غنی شده و شیر هم پیدا می‌شود.

با متخصص پوستتان صحبت کنید تا ببینید چگونه می‌توانید بدون آسیب دیدن پوستتان، ویتامین D کافی را از نور خورشید دریافت کنید. ویتامین D همچنین یک عامل مهم برای جذب کلسیم (یک ماده ضروری برای سلامت پوست) است و ممکن است. برای دریافت فواید قرص ویتامین d پزشک این دارو را برای شما تجویز کند. یکی از ویتامین‌های پیشگیری کننده از پیسی، ویتامین D است. برای آشنایی بیشتر در مطالعه این مقاله همراه پامیشا شوید.

معرفی بیماری پیسی و بررسی علل و راه های درمان در پامیشا

۴. کمبود زینک و بیماری پیسی

زینک تاثیر چشمگیری روی کیفیت مو، ناخن و پوست دارد. این ماده معدنی همچنین پوست را سالم نگه می‌دارد و به همراه ویتامین B به درمان بسیاری از بیماری‌های پوستی کمک می‌کند. اگر بدن به‌اندازه کافی این ماده معدنی را دریافت نکند، ممکن است ازبین‌رفتن رنگ‌دانه رخ دهد و لکه‌های سفید روی پوست ظاهر شوند. پزشک ممکن است برای جلوگیری از کمبود روی در بدن، قرص زینک تجویز کند. خواص قرص زینک پلاس بسیار زیاد است.

معرفی بیماری پیسی و بررسی علل و راه های درمان در پامیشا

۵. ویتامین A

دریافت مقدار کافی ویتامین A بر وضعیت پوست تاثیر می‌گذارد و به‌عنوان ویتامینی در نظر گرفته می‌شود که برای داشتن “پوست زیبا” ضروری است. این ویتامین به بازسازی ساختار سلولی کمک می‌کند و فرایند پیری در بدن را کاهش می‌دهد. همچنین هنگامی که آفتاب می‌گیرید، از پوست در برابر خطر سرطان محافظت می‌کند. ویتامین A همچنین به رشد استخوان‌ها، حفظ عملکرد مناسب شبکیه چشم و دستگاه تنفسی کمک می‌کند.

افرادی که دچار کمبود ویتامین A هستند ممکن است لکه‌های ناشی از پیسی را تجربه کنند. به همین خاطر باید این ویتامین را در برنامه غذاییتان بگنجانید. ویتامین a در چه چیزهایی وجود دارد؟ منابع گیاهی ویتامین A شامل اسفناج، کلم‌بروکلی، خربزه، هویج، فلفل، ذرت، گوجه‌فرنگی، کلم، هلو، زردآلو، انبه، کاهو و نخودفرنگی هستند. منابع حیوانی ویتامین A نیز شامل ماهی، روغن ماهی، پنیر، کره، زرده تخم‌مرغ و شیر هستند. برای درمان خانگی پیسی باید این مواد غذایی را در برنامه خود جای دهید.برای آشنایی بیشتر در مطالعه این مقاله همراه پامیشا شوید.

معرفی بیماری پیسی و بررسی علل و راه های درمان در پامیشا

۶. ویتامین E

ویتامین e نیز مهم‌ترین آنتی‌اکسیدان در بدن است. به همین خاطر برای درمان بیماری‌های ناشی از استرس اکسیداتیو استفاده می‌شود. بیمارانی که دچار کمبود این ویتامین هستند معمولا علائم پیسی را نشان می‌دهند. ویتامین E همچنین روی تولید گلبول‌های قرمز تاثیر می‌گذارد، به بازسازی و ترمیم بافت‌های بدن کمک می‌کند و پروسه پیری سلول‌ها و بافت‌های بدن را آهسته می‌کند.

برای دریافت این ویتامین کلم، اسفناج، روغن‌های گیاهی، آجیل، سویا، سبزیجات برگ‌دار سبز، آرد سبوس‌دار، تخم‌مرغ، ماهی، بادام، آووکادو یا شاه‌توت مصرف کنید. مصرف این مواد غذایی کمک می‌کنند که در عین سالم‌تر ماندن بدن، از بیماری‌های پوستی مثل پیسی هم پیشگیری کنید.برای آشنایی بیشتر در مطالعه این مقاله همراه پامیشا شوید.

معرفی بیماری پیسی و بررسی علل و راه های درمان در پامیشا

۷. بتاکاروتن

بتاکاروتن به این خاطر در بسیاری از مکمل‌ها استفاده می‌شود که یک روش بی‌خطر برای تامین ویتامین A است. این ماده در بدن به ویتامین A که یک ویتامین مهم در پیشگیری از پیسی است تبدیل می‌شود. مصرف زیاد از حد بتاکاروتن، باعث می‌شود که این ماده یا در بدن ذخیره شود یا توسط بدن دفع شود؛ بنابراین، حتی اگر فرد دوز زیادی از بتاکاروتن مصرف کند، فقط به‌اندازه نیاز بدنش ویتامین A دریافت می‌کند.

۸. ویتامین B۹ یا فولات (اسید فولیک)

ویتامین B۹ که فولات یا اسید فولیک نیز نامیده می‌شود، یک ماده مغذی مهم برای حفظ سلامت پوست و بدن است. فولات همچنین باعث رشد سلول‌های سالم پوست می‌شود. از دست دادن رنگ‌دانه در پوست و ایجاد علائم پیسی گاهی ناشی از کمبود فولات است. کمبود این ماده مغذی اساسی همچنین خطر کم خونی را نیز به همراه دارد که منجر به رنگ پریدگی پوست می‌شود.

ازآنجایی‌که فولات در بسیاری از غذاها یافت می‌شود، افزودن آن به رژیم غذایی آسان است. سبزیجات با برگ‌های تیره، آب میوه‌های غنی شده، غلات کامل، لوبیا و تخمه آفتابگردان منابع خوبی از فولات هستند. برای جلوگیری از عوارض قرص اسید فولیک حتما پیش از مصرف مکمل آن با متخصص مشورت کنید.

سخن پایانی

پامیشا در مقاله معرفی بیماری پیسی و بررسی علل و راه های درمان تاکید می کند. بیماری پیسی باعث ظهور لکه‌های سفید روی پوست می‌شود. که گاهی اعتمادبه‌نفس را از فرد می‌گیرد. اما کمبود چه ویتامیی باعث پیسی می شود؟ برای جلوگیری از ظهور این لکه‌ها باید به مقدار کافی ویتامین‌های نام‌برده را دریافت کنید. و یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید. همچنین اگر متوجه هر گونه تغییراتی در رنگ یا بافت پوست خود شدید، فورا با پزشک مشورت کنید.

برای درمان ویتیلیگو و بررسی کمبود ویتامین ها حتما با متخصص پوست و مو و دکتر تغذیه مشورت کنید. شما می‌توانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین دکتر پوست و مو و همچنین مشاوره آنلاین دکتر متخصص تغذیه وجود دارد.

استایل الگانت چیست؟

استایل رترو چیست؟

استایل گنگ چیست؟

استایل تینیجری چیست؟

روانشناسی لباس کودک

پوکی استخوان؛ علائم ، عوارض و درمان