تخفیفات ناب پامیشه به داغی تابستون تا 50% تخفیف

مشاهده

پوکی استخوان؛ علائم ، عوارض و درمان

پوکی استخوان؛ علائم ، عوارض و درماندرپامیشا

پوکی استخوان؛ علائم، عوارض و درمان

پوکی استخوان را همه ما بارها و بارها شنیده ایم اما پوکی استخوان؛ علائم، عوارض و درمان چیست؟ را شاید ندانیم و اینکه پوکی استخوان چه علائم و عوارضی به دنبال دارد و چگونه درمان میشود را میخواهیم در پامیشا توضیح دهیم. پوکی استخوان یک سونامی در سلامت جهانی است این بیماری علائم خاصی ندارد اما مقاومت بافت استخوان را کاهش می دهد ذخیره کلسیم در استخوان ها آنها را سخت و قوی می کند. ذخیره کلسیم از قبل از تولد شروع می شود و تا 30 سالگی ادامه می یابد در 30 سالگی، استخوان های یک فرد سالم به حداکثر سفتی خود می رسد اگر فعالیت بدنی او کم باشد یا رژیم غذایی او مناسب نباشد، کلسیم استخوان ها به آرامی کاهش می یابد. و استخوان ها شکننده خواهند شد.

علائم پوکی استخوان چیست؟

پوکی استخوان یک بیماری مخفی و موذی است که تا زمانی که شکسته نشود علائمی ایجاد نمی کند. امروزه مشکل اصلی اکثر شکستگی های افراد میانسال و کهنسال، پوکی استخوان است. سایر عوارض جانبی عبارتند از کاهش قد، بی خوابی ناگهانی، گرفتگی عضلات پا در شب، کمردرد مزمن، بیماری لثه و پوسیدگی دندان.

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند؟

1- بانوان

حدود نیمی از زنان بالای 45 سال و 90 درصد زنان بالای 75 سال در معرض خطر پوکی استخوان هستند. از هر سه زن یک نفر و از هر دوازده مرد یک نفر از پوکی استخوان رنج می برند. بعد از یائسگی به دلیل قطع ترشح هورمون های زنانه و نقش مهمی که این هورمون ها در استحکام استخوان ها دارند، زنان بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند. هورمون زنانه (استروژن) از تحلیل استخوان جلوگیری می کند، جذب کلسیم را بهبود می بخشد و بر اثر ورزش روی استخوان ها تأثیر می گذارد. زنانی که نارسایی تخمدان دارند، یعنی تخمدان‌ها قبل از ۴۰ سالگی از کار می‌افتند، بیشتر مستعد ابتلا به پوکی استخوان هستند. از آنجایی که استروژن بر تراکم استخوان تأثیر می گذارد، زنانی که پریودهای نامنظم دارند نیز ممکن است از اثرات محافظتی این هورمون ها بر سلامت استخوان سود نبرند. زنان سفیدپوست بیشتر از زنان سیاه پوست در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند. بنابراین زنان ایرانی خود مستعد پوکی استخوان هستند و باید اقدامات احتیاطی لازم را انجام دهند.

2-سالمندان

سالمندانی که با افزایش سن بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند. با افزایش سن، درصد کلسیم دریافتی از غذا کاهش می یابد. هرچه پیشگیری زودتر انجام شود، نتیجه بهتر است. به طور کلی خطر پوکی استخوان در مردان مسن کمتر از زنان است.

3-سیگاری ها و الکلی ها

سیگاری ها و الکلی ها اگر به دنبال دلیل دیگری برای ترک سیگار به جز سرطان ریه، بیماری قلبی و سکته می گردید، پوکی استخوان را در لیست قرار دهید. دود سیگار به طور مستقیم بر پوکی استخوان تأثیر می گذارد. مواد موجود در سیگار باعث عدم تعادل هورمونی می شود. افراد سیگاری استخوان سازی کمتری دارند و مواد مغذی به خوبی توسط بدن جذب نمی شوند.

4- افراد کم تحرک

کسانی که ساکت می نشینند در افرادی که طولانی می نشینند بیشتر مستعد ابتلا به پوکی استخوان هستند. بافت استخوان با فعالیت بدنی ضخیم و تقویت می شود و با عدم تحرک بدتر می شود. فعالیت بدنی روزانه با افزایش جذب کلسیم کمک زیادی به سلامت بدن انسان به خصوص استخوان ها می کند. بهترین، مفیدترین و مقرون به صرفه ترین ورزش برای بزرگسالان و به خصوص سالمندان پیاده روی است. توجه داشته باشید که ورزش هایی مانند پیاده روی نقش مهمی در آزادسازی کلسیم در استخوان ها دارند.

5- افرادی که مشکلات ژنیتیکی دارند

افراد با سابقه ژنتیکی، ژن ها از والدین به فرزندان منتقل می شود. اگر یکی از والدین سابقه پوکی استخوان داشته باشد، احتمال ابتلای کودک به پوکی استخوان بیشتر است. اگر در خانواده خود پوکی استخوان دارید، احتمال ابتلا به آن نیز افزایش می یابد. این عامل زمانی قوی تر می شود که یکی از اعضای خانواده قبل از 60 سالگی به پوکی استخوان مبتلا شود.

6- افرادی که رژیم غذایی نامناسب دارند

افراد سوءتغذیه، رژیم های غذایی کم ویتامین، رژیم های سنگین و بیش از حد برای کاهش وزن، مصرف زیاد نمک یا گوشت و هزاران اشتباه تغذیه ای دیگر باعث پوکی استخوان می شود. با رعایت یک برنامه غذایی سالم می توانید در هر سنی از سلامت کامل برخوردار شوید. غذای مهم، آب در آتش پوکی استخوان. کمبود مواد مغذی و دریافت ناکافی ویتامین که در بسیاری از رژیم های غذایی افراطی یافت می شود، علت اصلی پوکی استخوان است. یک بیماری خاموش بدون درمان برای زندگی.

7- افراد مبتلا به کمبود وزن

افراد مبتلا به کمبود وزن افرادی که دچار کمبود وزن هستند، مواد معدنی و ویتامین های لازم و ضروری را دریافت نمی کنند. توصیه می شود وزن شما متعادل باشد. زیرا همانطور که اضافه وزن به بدن آسیب می رساند، اضافه وزن نیز مشکل ساز است.

8- افرادی که سابقه‌­ی تیروئید یا شکستگی استخوان دارند

افراد با سابقه شکستگی یا نارسایی تیروئید دارند. در بیشتر افراد جوان، شکستگی استخوان از علت های اصلی پوکی استخوان در آینده است. شکستگی ها می توانند افراد را از خانه دور نگه دارند و به دلیل عدم تحرک، استحکام استخوان ها را کاهش دهند. هم پرکاری تیروئید و هم کم کاری تیروئید بر تحرک استخوان تأثیر منفی می گذارند. برای درمان این بیماری ها که یکی از عوارض پوکی استخوان است، داروهای هورمونی تجویز می شود.

9- افرادی که کافئین و کورتون مصرف می‌کنند

افرادی که کافئین و کورتون مصرف می کنند از کافئین استفاده می کنند که باعث جذب آهن، کلسیم و سایر مواد معدنی مهم می شود. مصرف مواد غذایی مانند شکر و محصولات قندی مانند نوشابه ها و شیرینی ها میزان جذب کلسیم را کاهش می دهد و منجر به پوکی استخوان می شود.

استفاده روزانه از کورتون از جذب کلسیم جلوگیری می کند و استخوان ها را از بین می برد. مصرف روغن های جامد و نوشیدنی های گازدار حاوی اسید نیز بر جذب کلسیم تأثیر می گذارد و خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهد. مصرف مقادیر زیاد فسفر در رژیم غذایی، جذب کلسیم در روده را به شدت کاهش می دهد. به عنوان مثال، با مصرف زیاد نوشابه های گازدار که در ترکیب خود حاوی اسید فسفریک هستند، بیشتر کلسیم جذب نمی شود.

پوکی استخوان؛ علائم ، عوارض و درمان آن کدامست؟ عواقب و عوارض پوکی استخوان چیست؟ پوکی استخوان کیفیت زندگی را کاهش می دهد و گاهی اوقات منجر به ناتوانی دائمی می شود. اغلب، شکستگی های ناشی از پوکی استخوان به طور کامل بهبود نمی یابند و افراد همچنان رنج می برند. شکستگی لگن و ناهنجاری های ستون فقرات ناشی از شکستگی مهره ها از عوارض شایع پوکی استخوان است. در صورت شکستگی ستون فقرات، بیمار ممکن است دچار مشکل در تنفس شود. درمان پوکی استخوان هرگز برای درمان پوکی استخوان دیر نیست.

نکته مهم این است که ما نمی توانیم استخوان ها را به حالت اولیه خود برگردانیم، اما می توانیم از شکستن آنها جلوگیری کنیم. بنابراین بهتر است از روش های پیشگیری از پوکی استخوان استفاده شود تا درمان پوکی استخوان. مراجعه به پزشک و مصرف داروهای ضد پوکی استخوان توصیه می شود. با وجود اینکه دارو زیاد است، اما بهترین راه برای درمان لبنیات ورزش و تحرک است. همه عواملی که باعث شکستگی استخوان در اثر پوکی استخوان (پوکی استخوان) می شوند قابل کنترل نیستند، اما با رعایت این توصیه ها می توانید به حفظ استحکام و محافظت از استخوان های خود کمک کنید.

پوکی استخوان؛ علائم ، عوارض و درماندرپامیشا

چگونه از پوکی استخوان جلوگیری کنیم؟

بررسی های کارشناسی با موضوع پوکی استخوان؛ علائم ، عوارض و درمان آن نشان می دهد که اگر می خواهید استخوان های قوی و سالمی داشته باشید، این 8 نکته را جدی بگیرید:

1-همیشه فعال و پرتحرک باشید

همیشه تلاش و فعالیت کنید. فعالیت بدنی و ورزش در هر سنی باعث تقویت استخوان ها می شود و عدم تحرک باعث تحلیل استخوان، پوکی استخوان و افزایش درد استخوان می شود. یکی از بهترین کارهایی که می توانید برای حفظ سلامت استخوان های خود در دوران نوجوانی انجام دهید این است که به ورزش متعهد شوید. به خصوص اگر تمریناتی مانند تمرینات قدرتی را انجام دهید که در آن باید وزنه حمل کنید. اجتناب از ورزش هایی مانند یوگا، آهسته دویدن، تای چی و پیاده روی سریع نیز کمک کننده است. حتی بهتر از آن، می‌توانید ورزش‌هایی را انجام دهید که شامل پرش می‌شوند، به نام پلایومتریک. حذف ورزش باعث افزایش قدرت و تراکم استخوان می شود. پوکی استخوان

2- غذای سالم بخورید

عادات غذایی صحیح در دوران نوجوانی به ساختن استخوان های قوی در طول زندگی کمک می کند. کلسیم و ویتامین D برای سلامت استخوان بسیار مهم هستند. هر روز بشقاب خود را با غذاهای غنی از کلسیم پر کنید. کلسیم در غذاهای لبنی یا غیر لبنی مانند شیر، ماست، کلم، سویا، بادام و پرتقال یا در غذاهای غنی از ویتامین D مانند سالمون، سایر ماهی های چرب، تخم مرغ و غلات غنی شده یافت می شود. سایر غذاهایی که به ساخت استخوان ها کمک می کنند: موز (پتاسیم که می تواند استحکام استخوان ها را افزایش دهد) آلو سیاه (ویتامین K که به حفظ سلامت استخوان ها کمک می کند) روغن زیتون (که می تواند از فرسایش استخوان جلوگیری کند) غذاهایی که همه بزرگسالان باید روزانه مصرف کنند عبارتند از: حداقل 1000-1200 میلی گرم کلسیم. البته میزان کلسیم مورد نیاز زنان باردار، شیرده، یائسه، سالمندان و نوجوانان در دوران بلوغ بین 1500 تا 2000 میلی گرم است. غذاهای حاوی کلسیم عبارتند از: شیر مادر، شیر، پنیر، ماست، دوغ، کشوک، بستنی، کاراکوروت، ماهی های کوچک مانند کیلکا که با استخوان مصرف می شود، حبوبات (نخود، لوبیا، عدس، ماش و …) و سبزیجات سبز رنگ. سبزیجات برگ دار. رنگ های تیره (جعفری، کرفس، برگ چغندر).

3- خود را به وزن مناسب برسانید.

علاوه بر تغذیه سالم و ورزش، حفظ وزن سالم بسیار مهم است. زنانی که اضافه وزن دارند می توانند خیلی زود به پوکی استخوان مبتلا شوند. از سوی دیگر، چربی شکم نیز می تواند خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش دهد. یک مطالعه جدید در دانشگاه هاروارد نشان می دهد که زنان یائسه با افزایش چربی احشایی، تراکم استخوان بیشتری را از دست می دهند.

4- عدم استعمال دخانیات

تحلیل استخوان در افراد سیگاری سریعتر است و خطر تحلیل استخوان در این افراد بیشتر است. اگر می خواهید استخوان های سالم و قوی داشته باشید، سیگار را کنار بگذارید.

5- شرایط را پیدا کنید.

اکثر متخصصان تشخیص، اندازه گیری تراکم مواد معدنی استخوان (BMD) را برای پوکی استخوان از سن 65 سالگی توصیه می کنند. این آزمایش باید در سنین پایین تر برای افرادی که سابقه بیماری های خاصی دارند یا داروهایی مصرف می کنند که استخوان ها را ضعیف می کنند، انجام شود.

6- استفاده از داروهای پیشگیری کننده از استخوان. پس از یائسگی

زنان با سابقه شکستگی استخوان یا BMD نمره 2.5- یا کمتر باید از داروهای ضد پوکی استخوان استفاده کنند. خانم هایی که نمره آزمون 2 تا 2.5 دارند نیز باید از این دارو استفاده کنند.

7- افسردگی را جدی بگیرید.

محققان بر این باورند که بین افسردگی و کاهش تراکم استخوان ارتباط مستقیمی وجود دارد. به عنوان مثال، تراکم توده استخوانی در زنان با سابقه افسردگی کمتر است، زیرا سطح هورمون کورتیزول در آنها بالاتر است. اگر در حال حاضر برای افسردگی تحت درمان هستید، از پزشک خود در مورد نیاز به آزمایش BMD سوال کنید.

8- چای بنوشید.

یک مطالعه نشان می دهد که نوشیدن چای به تقویت استخوان ها کمک می کند. محققان چینی با تجزیه و تحلیل نتایج 14 مطالعه که قبلا در مورد رابطه بین رژیم غذایی و شکستگی لگن انجام شده بود، دریافتند که مصرف دو تا سه فنجان چای در روز خطر شکستگی لگن را تا 37 درصد کاهش می دهد. هنوز مشخص نیست که چرا چای برای استخوان ها مفید است، اما ممکن است به این دلیل باشد که مواد شیمیایی موجود در گیاه باعث تشکیل استخوان جدید می شود. فلوراید، کلسیم و سایر مواد معدنی موجود در چای می توانند استخوان ها را متراکم تر و قوی تر کنند.

کلسیم، ریزمغذی مورد نیاز برای پیشگیری از پوکی استخوان، فراوان ترین ماده معدنی در بدن است که ۹۹ درصد آن در استخوان ها و دندان ها وجود دارد و از پوکی استخوان جلوگیری می کند. کلسیم نقش مهمی در انتقال پیام های عصبی و فعال شدن آنزیم های خاص و ترشح هورمون ها دارد. لازم به ذکر است که کلسیم به تنهایی در استخوان سازی و حفظ استحکام استخوان موثر است.

پوکی استخوان؛ علائم ، عوارض و درماندرپامیشا

چه ریز مغذی های دیگری برای تشکیل استخوان مهم هستند؟

لیزین ؛ L-lysine

به افزایش جذب کلسیم از سیستم گوارش، حفظ کلسیم در استخوان ها و تولید کلاژن کمک می کند. همچنین باعث کاهش دفع کلسیم از ادرار می شود. بنابراین عاملی برای حفظ تراکم استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان در نظر گرفته می شود.

مس:

مس روند تجزیه استخوان را تسریع می کند و در بافت استخوانی نیز وجود دارد.

منگنز:

این عنصر با تأثیر بر متابولیسم بسیاری از مواد معدنی، تراکم استخوان را افزایش می دهد.

منیزیم:

منیزیم جذب کلسیم را افزایش می دهد و از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند. کمبود منیزیم باعث اختلال در ساختار و عملکرد استخوان، جلوگیری از افت قند خون، بروز برخی التهابات و برخی علائم عصبی در دوران یائسگی می شود.

روی:

کمبود روی می تواند منجر به کاهش تراکم استخوان شود.

ویتامین D

ویتامین دی: وجود این ویتامین محلول در چربی حدود 70 تا 80 درصد در بهبود جذب و متابولیسم کلسیم و فسفر موثر است. افراد جامعه ما از کمبود شدید یا خفیف ویتامین D رنج می برند. به همه زنان یائسه توصیه می شود که مکمل های کلسیم و ویتامین D را تحت نظارت پزشک مصرف کنند.

استایل الگانت چیست؟

استایل رترو چیست؟

استایل گنگ چیست؟

استایل تینیجری چیست؟

روانشناسی لباس کودک

پوکی استخوان؛ علائم ، عوارض و درمان